Communietips: de leukste bedankjes voor peter en meter

Er zijn maar enkele momenten in je leven waarop je de kans krijgt om een groot feest tot in de puntjes voor te bereiden. Je kinderen wil je op zo’n moment zien glunderen van genot. De eerste en plechtige communie is daar uitstekende voorbeeld van. Wat je zeker niet mag vergeten tijdens de voorbereiding, zijn de bedankjes voor de peter en meter van de communicant.

Originele bedankjes voor peter en meter

Kinderen houden van hun peter en meter. De communie is uiteraard een belangrijk moment in het leven van je kind, waarop peter en meter absoluut aanwezig moeten zijn. Om hen te bedanken voor hun warme aandacht voor je lieve spruit – en voor de cadeautjes natuurlijk – geef je hen op het einde van het feest een origineel bedankje mee. Een fles wijn? Nee, daar doen we niet aan mee. Een origineel en gepersonaliseerd communiefeest vraagt om persoonlijke cadeaus!

Uitstapje met de communicant

Heb je zelf goeie herinneringen aan je peter of meter? Of verwent je peetoom of peettante je nog altijd af en toe? Dan weet je hoe belangrijk een goeie band tussen jouw kind en peter en meter is. Een verrassingsuitstapje voor peter en meter mét de communicant is met andere woorden een perfect cadeau! Dat kan een uitstapje naar zee zijn, maar evengoed een mini-citytrip of een heus verblijf in Disneyland.

 

op uitstap

Een origineel fotoalbum

Een fotoalbum maken was nog nooit zo makkelijk. Bovendien is een fotoboek nog altijd een fantastisch cadeau voor de peter en meter. In zo’n boek zien ze hun petekind voor hun ogen opgroeien: van schattige baby tot lieve kleuter tot jongedame of jongeheer.

Tip: Maak ook tijdens het communiefeest foto’s met een digitale camera, zodat je communicant al een of twee weken erna een afgewerkt communiealbum kan afgeven aan peter en meter!

Maak samen met de communicant een geschenkpakket

Weet je perfect waarmee je de peter of meter een plezier kunt doen? Schakel je lieve spruit dan in om samen een fantastisch geschenkpakket samen te stellen om peter en meter te bedanken. Zij zullen allicht blij verrast zijn met een bedankje waaraan de communicant zelf heeft meegewerkt! 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *