Babyborrel organiseren, de perfecte aanpak!

Je baby is na lang wachten geboren! Eindelijk, je kunt je kindje in de armen sluiten… Heel bijzonder die eerste intieme momenten met elkaar, goed bekijken hoe jullie baby eruit ziet en hoe wonderlijk perfect het allemaal is…  Maar ook de mensen om je heen zijn nieuwsgierig naar jullie zoon of dochter. Heb jij ervoor gekozen om jullie kindje aan iedereen voor te stellen tijdens een babyborrel of kraamfeest? Dan hebben wij 5 tips om dit Happy Moment onvergetelijk te maken!

#1 Babyborrel voorbereidingen

Een feest organiseren is altijd leuk. De babyborrel voor jullie wondertje is natuurlijk extra speciaal, want zijn of haar allereerste feestje moet natuurlijk een succes worden! Tijdens je zwangerschapsverlof kun je al de nodige voorbereidingen treffen. Je hebt er nog alle tijd voor en straks, als jullie kleintje er is, heb je er weinig of geen omkijken meer naar. Alles is tenslotte al geregeld! Maar waar moet je aan denken? Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Wie wil je allemaal uitnodigen? Maak het feest zo groot of klein als je zelf wilt.
  • Wanneer wil je de babyborrel geven; 6 tot 8 weken na de bevalling is een goed moment om je kraamfeest te geven. Jullie zijn dan al goed gewend aan de nieuwe gezinssituatie en je zult je ook alweer een stuk fitter voelen.
  • Waar wil je de babyborrel geven; thuis vieren of juist niet? Als je weinig gasten hebt is je tuin of woonkamer natuurlijk perfect. Maar als je veel gasten hebt is een andere feestlocatie waarschijnlijk een beter idee. Houd hierbij rekening met reserveren! Een babyborrel op locatie is duurder, dus je budget zal een grote rol spelen.
  • Hoe lang mag de babyborrel duren? Bepaal behalve een begintijd ook een eindtijd. Want zowel jijzelf als je newborn zal aan de nodige rust toe zijn na een aantal uurtjes ‘kraamfeesten’.

#2 Babyborrel uitnodiging

Heb je alles zover geregeld? Dan kun je nadenken over een leuke babyborrelkaart waarop je alle info over waar en wanneer kunt vermelden. Je kunt op de babyborrel uitnodiging eventueel de cadeautip plaatsen als je die hebt. Ook een RSVP-datum is handig, dan weet je precies met hoeveel gasten je rekening moet houden.

Wat een leuke voorpret om kraamfeestkaartjes te maken en dit samen met je geboortekaartje te versturen! Vind hier de leukste babyborrelkaartjes helemaal matching bij je geboortekaartjes, zo blijf je helemaal in jouw eigen stijl voor een perfect geheel.

#3 Babyborrel food&more

Wat er op een kraamfeest niet mag ontbreken is uiteraard beschuit met muisjes! Maar behalve deze heerlijke geboortesnack is het leuk om verschillende hapjes en drankjes te serveren. Een geboortetaart is bijvoorbeeld een leuk alternatief, maar ook cupcakes of soesjes en tompoesjes bestrooid met roze of blauwe muisjes zijn lekker en erg leuk om te zien.  Vier jij de babyborrel op locatie, dan kun je ook dit vooraf bespreken en heb je er geen omkijken meer naar.

Wil je jouw tuin, huiskamer of een andere feestlocatie extra feestelijk maken? Denk dan ook aan leuke decoratie om jouw feest een perfecte look te geven!

#4 Babyborrel bedankjes

Je wilt alle gasten op een leuke manier bedanken voor hun komst en voor alle cadeautjes waarmee jullie baby is overladen. Geef ze daarom een leuk geboortebedankje mee! Leuke snoepzakjes, kubusdoosjes of blikken doosjes gecombineerd met een magneetje of een sticker waarop de mooiste foto van jullie wondertje prijkt. Vul je bedankjes met iets lekkers en klaar! Een baby bedankkaart met de mooiste foto van jullie wondertje kan natuurlijk ook. Ontdek de leukste bedankjes die bovendien ook matchen met je geboortekaartjes. Succes verzekerd!

#5 Genieten van de babyborrel

De babyborrel voor jullie kindje geef je maar één keer. Geniet er daarom met volle teugen van! Gezellig kletsen met je gasten en genieten van alle aandacht voor jou en natuurlijk voor de ster van de dag; jullie baby! Richt een leuke kinderhoek in waar de kleine gasten zich kunnen vermaken en zorg eventueel voor een ruimte waar je baby rustig kan liggen als het allemaal wat te druk wordt.

Wij van Tadaaz wensen jullie in ieder geval een spetterend kraamfeest!

Standaard afbeelding
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.