Je feesttafel versieren, dat doe je zo!

Kerstmis en oudejaarsavond zijn synoniem met gezellig samen zijn, uitgebreid tafelen en natuurlijk feest. Om je gasten helemaal in de stemming te brengen besteed je daarom met plezier aandacht aan de decoratie van je feesttafel. Lekker eten aan een mooie tafel, dat is dubbel scoren. Zet de toon en zorg voor een onvergetelijke feesttafel. Maak er iets leuks van!

 

feesttafel tafel dekken

Kies een thema

De eerste stap? Een gepast thema en kleurpatroon kiezen, en dat over de hele lijn doortrekken. Denk hier eerst uitgebreid over na, zodat je achteraf veel gemakkelijker beslissingen kan nemen. Wie een duidelijk thema heeft, hoeft zich alleen maar af te vragen: “past dit binnen mijn verhaal?”. Zo wordt je feesttafel geen bouillabaisse van verschillende stijlen en creëer je een gezellige en harmonieuze omgeving voor je gasten. Ook je kerstkaarten kunnen binnen dit thema vallen. Ga je voor strak en modern? Of voor gezelligheid en nostalgie? De keuze is aan jou!

 

feesttafel met een thema

Heb je nog geen thema in gedachten? Dan is Pinterest een onuitputtelijke bron van inspiratie! Wij raden alvast de Tadaaz Pinterest boards aan als de perfecte start voor je zoektocht. Volg ons op Pinterest!

Decoratiestukken mogen niet ontbreken

Uiteraard mogen ook typische kerst gerelateerde decoratiestukken op de tafel niet ontbreken. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een groter centraal kerststuk met dennenappels of kleine kerstballetjes op de tafel. Overdaad schaadt, maar je kan ook altijd aan de slag met pareltjes of kleine figuurtjes. Je feesttafel zal al snel heel gezellig en zalig ‘kerstmissig’ zijn.

 

tafeldecoratie denneappels

Extra tip: ook je stoelen kunnen wel wat aankleding gebruiken. Een mooie stoelhoes doet het altijd goed, maar je kan natuurlijk ook altijd met andere elementen aan de slag zoals een feestelijk lint of mistletoe.

 

feesttafel chair ribbon

Bron: Pinterest

Gebruik tafellinnen

Tafellinnen maakt je feesttafel meteen veel gezelliger. Ga voor een neutrale kleur dat bij je thema past. Een tafelkleed koop je ook niet elke dag, daarom moet je er goed voor zorgen. Neem alle voorzorgsmaatregelen dat hij geen slachtoffer is van moeilijk te verwijderen vlekken. Een ideale oplossing om je deze oorlog te besparen zijn placemats. Ook deze kun je helemaal bij je thema laten passen. Verander de kleuren, lettertypes en vormen en bescherm je dierbare tafelkleed in stijl.

 

Vergeet je servetten niet

Op elk bord hoort een servet te liggen, ook deze kun je versieren! Knoop er met een stuk touw een takje rozemarijn, tijm of andere kruiden aan voor een extra kerstige en kruidige  sfeer. Ook een stukje lint geeft een extra elegant accent aan je servet, enkel een mooi strikje en je bent klaar. Of wees op je gemak en ga voor een servetring.

 

feesttafel servetten decoratie

Aandacht voor de details

Je hebt graag dat alles tot in de puntjes in orde is, vergeet daarom de details niet. Vaak is het zo dat je pas enkele dagen na je feest beseft wat je eigenlijk was vergeten. Daarom raden we aan om enkele dagen van tevoren aan je feesttafel te beginnen. Zorg dat je genoeg glazen in de kast hebt staan of dat je geen groot gat in je tafelkleed hebt zitten. Als je dan beseft dat je nog iets nodig hebt van de winkel kan je hier nog zonder zorgen gaan halen.

 

feesttafel decoratie

Verras je gasten

Een klein cadeautje op of naast hun bord zal je gasten helemaal in de kerststemming brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos: een kerstkaartje of plantje met naamkaartje is altijd een topper, maar ook met een geknutseld presentje begint de feestelijke avond meteen goed. Ben je zelf niet zo handig? Dan vind je in de winkel vast leuke kleine bordgeschenkjes om je gasten te verrassen! Geef ze een leuk aandenken aan deze geslaagde avond. Loopt je familie niet gek van het geven en krijgen van cadeaus? Geef dan aan iedereen een restje van je kerstmenu, zo kunnen ze de volgende dag nog eens goed nagenieten, no way dat jij dit zelf helemaal op zou krijgen.

 

Zet de sfeer met meer dan je feesttafel

Een mooi gedekte feesttafel is 1 ding, geen onbelangrijk ding dat is zeker, maar je kan ook andere zaken doen om te sfeer te zetten. Denk maar aan een aangenaam muziekje op de achtergrond om je aandacht te verzetten van het smakelijke geknabbel tijdens het eten. Bij het binnenkomen van je gasten kan je ook al een onvergetelijke indruk nalaten met je kerstversiering. Haal de grootste en hoogste kerstboom in huis en versier hem met de mooiste ballen en slingers. Ook bij de aperitief kun je leuke en originele kerstige accenten rondstrooien. Enkele kussens in de zetel met een leuke kerstquote op, of mooie servetten met kerstboom patroon geven net dat beetje meer sfeer.

 

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *