Zo zet je de leukste cadeautip op je uitnodiging

Jullie gaan trouwen! Een hele belangrijke to-do op jouw checklist zijn natuurlijk de uitnodigingen voor jullie grote dag! Er gaat aardig wat tijd zitten in het maken van een originele trouwkaart. Je wil een leuke tekst, met alle details voor jullie bruiloft erin verwerkt. Zo weten familie en vrienden precies wat ze mogen verwachten op deze prachtige dag. Maar in deze tekst wil je ook graag een kleine cadeautip geven over wat jullie het liefst willen ontvangen. Want niets vervelender dan iets te krijgen wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt of erger… iets dat je helemaal niet mooi vindt. Bovendien is het voor de gasten ook fijn om te weten dat ze iets geven wat jullie op prijs stellen. Een ook dat kun je op een leuke manier in jullie prachtige uitnodiging verwerken.

Hoe vraag je gasten om het perfecte cadeau

Er zijn verschillende mogelijkheden om een leuk cadeau te vragen. Met onderstaande ideeën willen wij jullie een stukje op weg helpen om het perfecte huwelijkscadeau te vragen.

Online cadeaulijst

Krijgen jullie liever een origineel cadeau in plaats van geld? Dat kan natuurlijk! Vroeger, in the old days, maakte je een notitieboekje met daarin de cadeaus die jullie graag wilden ontvangen. Als er een cadeau gekozen was, werd het doorstreept en zo ging de wensenlijst door naar de volgende gast. Zo’n boekje is al lang uit beeld natuurlijk. Nu kun je kiezen voor een online kadolijst! Dit kan in één winkel waar al jullie droomcadeaus te vinden zijn. Of bezoek een website die erin is gespecialiseerd online verlanglijsten te maken. Je stelt heel eenvoudig jouw eigen lijst samen. De unieke link plaats je in de uitnodiging en jullie gasten kunnen iets kiezen dat binnen hun budget past. Perfect opgelost toch?

Cadeautip geld

Originele cadeaus zijn leuk, maar misschien zijn jullie al helemaal gesetteld en sparen jullie voor iets speciaals? Een mooie reis bijvoorbeeld. Of een ervaring? Zoals parachutespringen of een weekendje spa? Dan is een envelop met geld hét perfecte cadeau! Een subtiele, maar toch leuke formulering voor je cadeautip is dan een must voor je trouwkaart.

Spaarvarkentje

Wat heel vaak gedaan wordt is een eenvoudige vermelding van een envelopje of spaarvarkentje. Dat is in één oogopslag duidelijk voor alle gasten zonder dat het storend ervaren wordt.

Gedichtje

Wil je geen teken van zo’n envelopje in je trouwuitnodiging? Je kunt het uiteraard ook iets lyrischer verwoorden of gebruik maken van een vleugje humor. Deze tekstjes zijn dan vast een goede hulp:

“Geschenkjes zijn welkom, bloemen heel erg fijn, maar een envelopje zou meer dan geweldig zijn”

“We zitten ruimschoots in onze spullen en hebben liever iets wat ons spaarvarken kan vullen”

“ Onze harten zijn gevuld met liefde
We zijn heel blij met wat we hebben
maar denk je toch aan een kado
dan graag zo: 2709 “

“Mocht u ons met iets leuks willen verrassen,
hopen wij dat het in een envelopje zal passen.”

“Komt de gedachte aan een cadeautje bij je op,
stop het dan in een envelop”

“Zo gelukkig zijn we nog nooit geweest,
jullie zijn uitgenodigd op ons huwelijksfeest
Liefst voor ons huishouden geen geschenken,
maar je mag wel aan ons spaarvarkentje denken.”

“Na x jaren samenwonen, hebben wij reeds alles waarvan we konden dromen. Wil u ons toch op een presentje verrassen dan hopen wij dat dit in een envelopje zal passen.”

“We hebben al veel potten en pannen,
maar nog duizend en één plannen.
Mocht u ons met iets willen verrassen,
dan hopen wij dat het in een envelopje zal passen.”

Een cadeautip is nuttig voor iedereen

Je zal merken dat cadeau ideeën voor zowel de gever als de ontvanger een goed idee is. Je gasten weten meteen wat je graag wenst en jij wordt niet overladen met cadeautjes die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Win-win voor iedereen dus! Wil je ook de tekst van je uitnodiging helemaal perfect opstellen? Lees dan ook onze tips voor de tekst op je uitnodigingen en ‘do it like a pro’!

Leuke persoonlijke cadeaus

Behalve cadeaus krijgen is het als bruidspaar ook heel leuk om aan de vip’s van jullie dag leuke cadeaus te geven. Op onze website bieden we een aantal leuke producten aan waarmee je bijvoorbeeld je getuige of ceremoniemeester kunt verrassen. Unieke onderzetters bijvoorbeeld, voorzien van jullie mooiste trouwfoto’s is dit een item om altijd te bewaren. Ook een koffiemok met een mooie foto is super leuk om te geven. Vul het met iets lekkers en je hebt een origineel geschenkje. Ook leuk om als cadeautip te noteren trouwens …

Trouwbedankjes

Jullie gasten zijn allemaal naar jullie bruiloft gekomen. Jullie hebben samen gevierd en genoten. Deze gasten willen jullie ongetwijfeld niet met lege handen naar huis laten gaan. Neem daarom zeker een kijkje bij onze originele trouwbedankjes die bovendien matchen met de trouwkaarten voor een leuk geheel. Succes gegarandeerd!

Grote magneet Mr & Mrs
Snoepzakje in vergrijsd groen (zonder droogbloemen*)
Bellenblaas groen
Velvet traktatiedoosje rond beige
Houten balpen met eigen tekst
Lege glazen buisjes met kurk

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *