Originele tekst voor je huwelijksuitnodiging: zo ga je te werk!

Een huwelijksuitnodiging is veel meer dan een simpel kaartje met een foto en wat praktische gegevens. Met een trouwkaart zet je de toon voor de rest van de feestelijkheden, dus het kan er maar beter helemaal óp zijn. Niet alleen de technische afwerking speelt daarbij een rol, de tekst voor je huwelijksuitnodiging is minstens even belangrijk. Met volgende tips kan je trouwuitnodiging alvast niet meer stuk!

 

Bekijk voorbeelden, maar kopieer niet klakkeloos

Originaliteit is synoniem met uniciteit, zeker bij een huwelijksuitnodiging. Je kunt gerust inspiratie opdoen op het internet en in magazines, maar het zou zonde zijn om die voorbeeldteksten letterlijk over te nemen. Een standaardtekst komt namelijk erg onpersoonlijk over en zal je gasten zelden in vervoering brengen. Ben je geen geboren schrijver? Volg gerust  een paar goede voorbeelden, maar vergeet niet om een persoonlijke touch aan te brengen. Al komen er maar één of twee zinnen uit je eigen pen, het maakt meteen een wereld van verschil.

Zoals kleren passen

Wie in de winkel kleren gaat kopen, gaat maar zelden met de eerste de beste outfit naar huis. Eerst wordt er uitgebreid gepast om te zien of je keuzes wel bij je persoonlijke stijl en uitstraling passen. Hetzelfde geldt voor de tekst op je huwelijksuitnodiging. Bekijk eerst wat voorbeelden, zodat je een idee hebt van de mogelijke schrijfstijlen en insteken. Eenmaal je weet welke richting je uit wil, wordt het veel gemakkelijker schrijven. In de editor kan je je tekst meteen al even online op het kaartje plaatsen en het resultaat op het scherm bekijken.

Van frivool tot romantisch

De mogelijke invalshoeken voor de tekst op je huwelijkskaart zijn schier oneindig. Hier alvast twee opties:

 

  • Trek de grappige kaart: Staan jij en je partner bekend om jullie spitse humor? Dan is een grappig tekstje zeker op zijn plaats. Wat denk je bijvoorbeeld van het volgende?

Na 3 jaar zeuren,
met “het moet maar eens gebeuren”.
Nu heb ik dan eindelijk mijn zin,
ik krijg mijn langverwachte ring.
 

 

  • Ga voor romantiek: Staan jij en je partner bekend om jullie spitse humor? Dan is een grappig tekstje zeker op zijn plaats. Een suggestie:

Twee harten
Bestemd voor elkaar
Liefde die blijft
Voor meer dan 100 jaar.

Vergeet ook dit niet

Naast de creatieve tekst zijn er nog heel wat andere details die niet op je uitnodiging mogen ontbreken. Volgende gegevens zijn een must:

  • Namen: zet zowel jullie voor- als achternaam op het kaartje. Hou je van tradities? Vermeld dan zeker ook de namen van jullie ouders.
  • Plaats en tijdstip: Je gasten moeten natuurlijk weten waar en wanneer de ceremonie plaatsvindt en wanneer het feest begint. Als er voor het feest nog een receptie gepland is, kun je dit op de uitnodiging vermelden.
  • Zijn bepaalde gasten alleen op de ceremonie of op het feest uitgenodigd? Werk dan met Twee verschillende versies van je kaart of voeg een afzonderlijk uitnodigingskaartje toe aan de uitnodiging.
  • Geef door voor welke datum en hoe de gasten jullie moeten verwittigen of ze al dan niet aanwezig zullen zijn.
Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *