Uitnodigingen voor je communie: tips voor de tekst!

Nadert de communie van je zoon of dochter met rasse schreden? Dan is het hoog tijd om familie, vrienden en kennissen op de hoogte te brengen met een stijlvolle uitnodiging. Behalve een leuke foto van het feestvarken in spe, hoort bij de uitnodigingen voor de grote dag uiteraard ook een coole tekst. Wij geven je alvast enkele tips om er een voltreffer van te maken!

Een bezielde tekst

De Eerste Communie en het vormsel zijn oorspronkelijk nog altijd belangrijke sacramenten. Wil je op de uitnodiging van het communiefeest een verwijzing naar de gelovige oorsprong? Dan hebben we alvast drie leuke voorbeelden voor je klaar:

De Heer is mijn herder,
ik kom niets tekort.
Ik heb vertrouwen in mijn leven,
en ik zie wel hoe het wordt.

Ik kom tot rust aan stille beekjes,
lig vaak languit in het gras.
Hij geeft me troost als ik moet huilen,
houdt me in de pas.

Ik ben niet bang voor wat gaat komen,
want ik voel me niet alleen.
Zo stap ik stralend in de toekomst,
Hij staat beschermend om mij heen.

 

Dank u Jezus
voor deze fijne dag
waarop ik U
voor het eerst
ontvangen mag

Soms zou ik willen vliegen als een vlindertje
zo vrij zo blij want jezus woont in mij!

Topsporter of sterartiest in wording

originele tekst uitnodiging lentefeest

Kinderen koesteren grote dromen en deinzen er niet voor terug om naar de sterren te reiken. Is je kind volop aan het trainen om later een stervoetballer, -basketballer, -atleet, … te worden? Of droomt hij of zij ervan om later op de planken te schitteren als wereldberoemde filmster of muzikant?

 

Dan zijn uitnodigingen in de vorm van tickets met een aangepast tekstje helemaal op hun plaats! Voor topsporters in wording vervang je ‘communiefeest’ in de tekst door ‘thuiswedstrijd’ en ‘aanwezig zijn’ door ‘supporteren’. De uitnodigingen voor het communiefeest van toekomstige sterartiesten worden uitnodigingen voor een ‘optreden’, die gasten vragen om ‘de show bij te wonen’.

Enkele voorbeelden

 

Game on!

Op zaterdag 20 april 2016

vier ik mijn communie

Graag nodig ik jullie uit

op mijn thuiswedstrijd

voor een hapje en een drankje.

Ik zou het fijn vinden

mochten jullie

komen supporteren!

 

 

 

The show must go on!

 Op zaterdag 20 april 2016

vier ik mijn communie

Graag nodig ik jullie uit

voor mijn optreden

en een hapje en een drankje.

Ik zou het fijn vinden

mochten jullie

de show komen bijwonen!

 

Dit mag zeker niet ontbreken

originele tekst uitnodiging lentefeest communie

Voor je je fantasie de vrije loop laat gaan, is het verstandig om eerst alle praktische informatie voor jezelf even op te lijsten. Zo ontbreken er straks zeker geen belangrijke gegevens op de uitnodiging, zoals de datum, het tijdstip en de locatie van het communiefeest. Je zou zeker niet de eerste mama of papa zijn die vlak voor het feestje nog moet rondbellen om gasten te vertellen waar of wanneer ze precies verwacht worden… Ook handig om toe te voegen is een telefoonnummer zodat de genodigden kunnen laten weten of ze al dan niet zullen komen.

De leukste teksten voor de uitnodigingen van je communiefeest

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden, maar het is zeker de moeite waard om je vrienden en familie te verrassen met een unieke uitnodiging voor het communiefeest van je oogappel. Heb je meer inspiratie nodig voor een leuke tekst? Ontdek onze extra tips!

 

We geven je als laatste tip alvast een leuke ‘afsluiter’ mee. Eindig de tekst van de uitnodiging met een leuke zin zoals ‘Komen jullie deze leuke dag met mij meevieren?’ of ‘Komen jullie naar mijn feest? Dat zou TOPPIE zijn’ en je zet alvast de toon voor een superleuk communiefeest!

Standaard afbeelding
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.