Een Sweet 16 organiseren? Tips voor een topfeestje!

sweet 16 party feest 16 verjaardag

Wordt je dochter over enkele maanden 16 jaar? Dan is het de hoogste om een échte sweet sixteen te organiseren. Als je nog niet goed weet wat dit is: het is een feestje dat zestienjarigen geven met veel glitter en glamour!

Het fenomeen komt overgewaaid uit Amerika, dus je kunt er je wel iets bij voorstellen. Om je zestienjarige niet teleur te stellen, hebben we enkele tips voor een ‘awesome sweet 16 party’!

Sweet 16 thema & dresscode

Een thema voegt ‘bling’ toe aan de party. Laat je verbeelding de vrije loop: het kan gaan van ‘denim-and-diamonds’ tot een ware James Bond-avond. Belangrijk is om je dochter te betrekken bij de keuze van het thema! Zo voorkom je een thema dat niet meer actueel is én teleurstelling wanneer het niet goed is.

Wil je het wat concreter? Een James Bond avond is niet compleet zonder casino en virgin cocktails – shaken not stirred! Bij ‘denim-and-diamonds’ is de dress code duidelijk erg belangrijk – jeans en bling. Ook de bijhorende muziek en bubbels mogen zeker niet missen! Zoek je nog meer inspiratie voor een spetterend thema? Bekijk dan zeker ons artikel met ideeën voor de leukste themafeesten!

sweet 16 party feest 16de verjaardag

Aankomst van de jarige

Elke aflevering van MTV’s Sweet 16 toont een overweldigend onthaal van de jarige. Laat een rood tapijt uitrollen en de jarige arriveren op een Harley of op een paard en laat haar eventueel binnendragen worden door vier stoere mannen … ze wordt maar één keer 16!

Perfecte sweet 16-locatie

Bereid je voor op een echte fuif. Je dochter wilt hoogstwaarschijnlijk al haar vrienden en vriendinnen uitnodigen én nee, de helft uitnodigen is geen optie. Afhankelijk van de grootte van de school en de vrienden die je kinderen nog buiten school hebben, moet je mogelijk op zoek naar een zaaltje. Als we een tip mogen geven: met de juiste aankleding tover je echt elke plaats om tot een prachtige feestlocatie..

Houd er ook zeker rekening mee dat dit geen rustig feestje gaat worden, dit wordt een knalfuif!

sweet 16 organiseren

Uitnodigingen sweet 16

Je dochter zal zich ongetwijfeld laten gelden en meermaals herhalen “ik wil het zoals op tv, ik wil een échte sweet 16”. Dat wil zeggen dat het groots, ‘fabulous’ en ‘awesome’ moet zijn! Waarbij iedereen het gevoel heeft dat het een exclusief feestje is, een originele uitnodiging is dus een musthave. Een fotoshoot met de mooiste beelden van je dochter is hierbij een tof idee.

 

 

You might also like

Geef hier jouw mening