Geboortekaartjes met foto, hoe pak je het aan?

Geboortekaartjes met foto, hoe neem je dat perfecte plaatje?
Image bron

Als je even rondkijkt naar de verschillende ontwerpen voor geboortekaartjes, dan zal je al snel zien dat een leuke, schattige foto van jullie kindje het geboortekaartje helemaal af maakt! Heel wat mensen kiezen ervoor om een geboortekaartje met foto te sturen. Wat houd je tegen om ook voor jullie kindje hiervoor te kiezen? Je hoeft echt geen professionele fotograaf te zijn om het perfecte plaatje te maken voor jullie geboortekaartjes. Volgende tips helpen je goed op weg naar die ene perfecte foto!

Een foto als finishing touch voor originele geboortekaartjes

Als kersverse ouders zijn jullie natuurlijk apetrots op jullie kleine spruit. Kan jij de verleiding weerstaan om al een foto van je newborn baby te delen via Facebook of Instagram? Geboortekaartjes blijven echter de beste en leukste manier om een geboorte aan te kondigen. Een fotokaartje vormt meteen ook een leuk souvenir .

Een perfecte foto maken van een pasgeboren baby’tje, is echter niet zo makkelijk als het lijkt. We gingen daarom op zoek naar enkele professionele tips voor jullie babyfoto’s.

Het ideale moment voor de babyfoto’s

Een geboortekaartje stuur je natuurlijk zo snel mogelijk uit, dus ook met de foto’s kan je beter niet te lang wachten. Daarom worden de meeste foto’s voor geboortekaartjes de eerste dagen al genomen zodat de familie zo snel mogelijk het wondertje kan zien. Jezelf een dag of twee rust geven voor de fotoshoot is natuurlijk vanzelfsprekend, maar probeer toch de foto’s en het geboortekaartje binnen 2 weken af te werken!

Voldoende licht

Voldoende licht is noodzakelijk voor een mooie foto. Schaduwen zorgen voor een schril contrast wat vaak niet mooi is. Maak dus foto’s in een goed verlichte kamer en zorg ervoor dat je met het licht mee fotografeert en niet tegen het licht in. Maak ook verschillende foto’s met en zonder flitser en controleer wat het beste resultaat geeft.

Tip: als je niet kan kiezen tussen verschillende leuke foto’s, is een collage van foto’s een leuke oplossing. 

Zwart-wit of sepia effect

Zwart-wit of sepia effecten geven de babyfoto’s een meer esthetische uitstraling. Vermijd felle kleuren tijdens het nemen van de foto die je in zwart-wit wil afdrukken. Zorg ook voor een wit rompertje of een licht dekentje en zorg ook dat de achtergrond licht van kleur is. Dat zorgt voor een beter effect van je foto. 

Zwart-wit of sepia foto’s zorgen bovendien voor een leuk contrast met de andere motieven op het geboortekaartje.

Totaal shot of close-up?

Hoe je de foto neemt, laten we volledig aan jou over. Je hebt uiteraard verschillende opties. Zo kan je een close-up van het gezichtje of van die schattige vingertjes en teentjes maken, maar je kan ook heel je kindje van kop tot teen(tjes) fotograferen.

Ook de positie van waaruit je de foto neemt, kan sterk verschillen. Zo kan je de baby op een verhoogde ondergrond leggen en de foto vanuit ooghoogte nemen. Maar je kan ook een ‘vogelperspectief’ hanteren en een foto van bovenaf maken als de baby in zijn wiegje ligt.

Al voor de geboorte foto’s maken?

Naast de foto’s van het kindje zelf, zien we regelmatig ook geboortekaartjes met foto’s van de zwangere mama of foto’s van het oudere broertje of zusje. Wil je de kaartjes snel gedrukt en verstuurd hebben, dan kan zo’n alternatieve foto een goede oplossing zijn. Hoe dan ook, een geboortekaartje met foto is altijd een 100% uniek kaartje!

Geboortekaartjes met foto, hoe neem je dat perfecte plaatje?
Image bron
Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *