Dé ultieme zwangerschap checklist voor je kleintje.

Zwanger en je wil geen stress over praktische dingen als de bevalling dichterbij komt? We begrijpen je! Daarom stelden we deze handige checklist voor je samen met tal van tips om de komst van je kleintje perfect voor te bereiden. No stress en gewoon genieten van deze zalige periode.

Met deze checklist vermijd je last minute stress en kan je je concentreren op wat echt telt! Schrijf je nu in voor de Tadaaz nieuwsbrief en ontvang niet alleen de leukste tips en weetjes over je zwangerschap, maar ook onze handige zwangerschapschecklist.

Schrijf je in voor de Tadaaz nieuwsbrief en ontvang als welkomstgeschenk meteen de link om jouw checklist te downloaden. Je kan je altijd uitschrijven onderaan de mail. Vragen? Bekijk onze privacy verklaring.

Checklist zwangerschap: alle belangrijke puntjes op een rijtje.

Eens je zwanger bent kun je niet wachten om je kindje in je armen te sluiten. Elke week van je zwangerschap is een stapje dichter bij de geboorte van je kindje. Gelukkig heb je als mommy to be heel wat te regelen tijdens de zwangerschap. Zo gaan die 9 maanden toch een klein beetje sneller voorbij. Of zo voelt het toch. 

Vooral als het de eerste keer is dat je een kindje verwacht, zal je versteld staan van wat er allemaal komt kijken bij zo’n baby. Denk er bijvoorbeeld op tijd aan om je kraamzorg te regelen en natuurlijk je verlof aan te vragen. Je hebt recht op minimaal 16 weken. Tijdens je zwangerschap zal je ontdekken wat jij allemaal nodig hebt. Dankzij onze zwangerschapschecklist heb je in ieder geval alles in huis om zo voorbereid mogelijk de mommy-wereld in te gaan. 

Dit kun je verwachten van deze zwangerschapschecklist. 

In onze checklist voor mama’s in spe vind je per trimester een handige to do list. De lijst is opgedeeld in weken en trimesters zodat jij perfect weet wat je wanneer moet doen. De to do’s gaan van het doen van een zwangerschapstest tot en met de geboorteaangifte. Het is dus een complete checklist voor de komst van je mini me. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier.  

Checklist trimester 1 (tot 12 weken) 

  • Doe een zwangerschapstest, want daar start het natuurlijk allemaal mee. 
  • Doe een termijnecho en plan je 20-weken echo in. 
  • Breng alvast je werkgever op de hoogte. Hou je het liever nog wat geheim voor je collega’s? Vraag dan om de nodige discretie, je werkgever houdt hier zeker en vast rekening mee. 

Checklist trimester 2 (week 13 t/m 27)

  • Spread the word! Vanaf 3 maanden is het meestal safe om het grote nieuws bekend te maken. Het grootste gevaar op een miskraam is na 12 weken geweken .
  • Regel je kraamzorg. 

Checklist trimester 3 (week 28 tot de bevalling)

  • Volg een bevallingscursus. Zeker als het de eerste keer is dat je zwanger bent is een zwangerschapscursus interessant. Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, niet waar? 
  • Pak je vluchtkoffer in. Wat moet er in je vluchttas voor de bevalling? Dat lees je op onze blog.
  • Regel geboortekaartjes en geboortebedankjes. Het derde trimester is het uitgelezen moment om na te denken over de geboortekaartjes. Als het geslacht geen verrassing blijft, dan weet je op dit moment al wat het wordt. Wellicht hebben jullie ook al beslist over een naam. De geboortekaartjes kun je dus al perfect voorbereiden. Bestel eventueel al een proefdruk om te zien of het helemaal jullie ding is en check ook eventuele foutjes. Zo kan je na de bevalling snel de laatste aanpassingen doen en je kaartjes bestellen. 

Checklist na de bevalling

  • Doe binnen drie werkdagen na de bevalling de geboorteaangifte in de gemeente waar het kind geboren is. Dit is meestal een taak voor de vader of de duomoeder van het kind, maar kan in uitzonderlijke gevallen ook door iemand anders gebeuren. Meer info hierover vind je op de website van de rijksoverheid

En niet te vergeten, you are going to do great!