Klassieke geboortekaartjes: ga voor eenvoud en romantiek

Sommige tradities houden we met heel veel liefde in stand. Voor een geboorte grijpen we bijvoorbeeld gretig terug naar de klassiekers. En waarom ook niet? Het hoeft niet altijd superhip of ultramodern te zijn: een klassiek geboortekaartje met de boodschap “mijn lieve spruit is geboren!” werkt nog altijd!

TA586-094-1

 

 

Terug van nooit weggeweest: klassieke geboortekaartjes

De geboorte van je schattige dochtertje of zoontje wil je uiteraard uitgebreid vieren. Zelfs in het digitale tijdperk mag een traditioneel, gedrukt geboortekaartje niet ontbreken. Een aankondigings-sms’je is fantastisch, maar er gaat toch niets boven een écht kaartje?

 

Een geslaagd kaartje met een persoonlijke touch is perfect om je familie, vrienden en kennissen op de hoogte te brengen van de heuglijke gebeurtenis en hen te laten delen in jullie geluk.

 Lief, romantisch, eenvoudig

Het ultieme klassieke geboortekaartje is natuurlijk Oud-Hollands, deze handgeschepte kaartjes zijn elegant in hun eenvoud. Wat komt er in het kaartje te staan ? De belangrijkste elementen spreken voor zich. De geboortedatum en naam van je kindje komen op één, maar een traditioneel geboortekaartje vermeldt natuurlijk ook:

  • gewicht
  • lengte
  • de ouders
  • eventueel de meter en peter
  • jullie contactgegevens

Een stijlvol, klassiek geboortekaartje heeft niet veel nodig om er geweldig uit te zien. De meest geslaagde kaartjes zijn zowel uniek als eenvoudig. Een leuke prent kan zeker, maar hou het vooral eenvoudig en romantisch. Een mooi silhouetje is bijvoorbeeld prachtig voor een klassevolle aankondiging!

 

TA586-093-1TA586-091-1

 

 

 

 

 

 

 

Het kleurenpalet hoeft zich niet te beperken tot lichtblauw en babyroze, al blijven die kleuren het natuurlijk goed doen voor klassieke geboortekaartjes. Echte toppers hanteren een gedempt kleurenpalet met maximaal drie kleuren. Ons fris en vrolijk bloemenkaartje is het perfecte voorbeeld van een klassieker die er stijlvol én eigentijds uitziet.

Consequente stijl

Het mooiste effect bereik je door de stijl van je geboortekaartjes door te trekken naar de enveloppen – uiteraard! – maar ook naar de eventuele kraamgeschenkjes.

 

klassieke geboortekaartjes collectie

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *