5 leuke ideeën om zelf een adventskalender te maken.

Een adventskalender is de ideale manier om vanaf 1 december in kerststemming te komen. Het is leuk voor kinderen, maar het kan ook een leuke manier zijn om af te tellen voor volwassenen. Bij onze leuke adventskalenders  schuilt er achter elk vakje heerlijk Belgisch chocolaatje. Je kan natuurlijk ook zelf gaan knutselen. We geven enkele leuke ideetjes met jullie mee!

First things first: wat is een adventskalender?

Een adventskalender is de ideale manier om in de kerstsfeer te komen. Vier weken voor Kerstmis tel je 24 dagen af naar 25 december. Advent is de periode voor Kerstmis, vandaar de naam adventskalender. 

Vanaf 1 december open je iedere dag een vakje. Daarin zit dan een klein cadeautje dat je helemaal in kerststemming brengt. Vroeger zagen adventskalenders er heel klassiek uit, nu kan je die heel gemakkelijk een moderne look geven. Elke week ben je enkele stappen dichter bij Kerstmis!

Een originele adventskalender met jouw foto’s. 

Wat is leuker dan aftellen naar kerst door elke dag een heerlijk chocolaatje te eten? Juist ja! Niets is leuker. 

Onze leuke ontwerpen zijn gevuld met heerlijke Belgische chocolade. Je kan ze bovendien personaliseren met je eigen foto’s en tekst. Welke is jullie favoriet?

Psst: zoek je een leuk geschenkje voor je oma, vriendin of peter? Dan zijn onze advent kalenders een origineel idee!

Zelf een adventskalender maken.

Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag met schaar, lijm en papier om een leuke adventskalender te knutselen. Je kan op heel veel manieren een adventskalender maken. De enige voorwaarde is dat je 24 vakjes, pakjes of zakjes moet kunnen maken. 

Voorzie dan elk doosje of rolletje van een opdracht. Bijvoorbeeld: samen naar een kerstfilm kijken, kerstkoekjes bakken, de kerstboom opzetten, een winterwandeling maken… Je kan de opdrachten ook vervangen of afwisselen met een mooie herinnering die jullie delen.

adventskalender cadeautjes inpakken

Je kan de zakjes of doosjes ook voorzien van een klein cadeautje, zowel voor kinderen als volwassenen. Blijf in het thema met bijvoorbeeld iets van kerstversiering of glühweinkruiden. Of gooi het over een andere boeg met een hilarisch cadeau zoals een gastenboekje voor op het toilet of een eierkoker voor de magnetron.

Andere ideetjes zijn een cadeaubon, (kerst)sokken, een mini flesje alcohol, een speelgoedje van vroeger, een loterij lot, leuke paperclips, … kortom, alles kan!

Tips voor een originele adventskalender.

Voor kleine cadeautjes.

  • Knutsel een adventskalender in de vorm van een huisje met wc-rolletjes. Verzamel enkele wc-rolletjes, stop je cadeautjes erin, sluit de rolletjes af met een stukje inpakpapier. Plak daarna deze rolletjes aan elkaar. Schrijf op elk rolletje een nummer van 1 tot 24. Werk af met een dakje in karton en schoorsteen. Dit is trouwens ook een leuke activiteit om in de herfstvakantie met de kids te doen.
Adventkalender met WC rolletjes

Bron: Greenme

  • Deze originele adventskalender bewijst dat meer niet altijd beter is. Meer dan een kapstok, touwtjes en papieren zakjes heb je niet nodig om deze mooie DIY tot een goed einde te brengen. In deze papieren zakjes stop je een mooie quote of een berichtje van een vriend of familielid. Elke dag een smile moment met deze aftelkalender!
adventskalender minimalistisch

Bron: Pinterest

  • Je kan ook papieren zakjes of doosjes ophangen aan een dennentak of een kleerhanger en zo een originele adventskalender maken. Als je die wat leuk versiert, heb je gelijk een toffe decoratie in huis in de aanloop naar Kerstmis! Met takken van verschillende lengte maak je bijvoorbeeld eenvoudig een leuke kerstboomvorm. Gebruik stoffen zakjes om deze erg leuke adventskalender elk jaar opnieuw te gebruiken.
9904091910504c6133afb9e0dc451461

Bron: Greenme

Voor grote cadeautjes.

  • Zijn de pakjes wat te groot voor een wc-rolletje of zakje? Dan is een mooi houten kistje of glazen pot ideaal. Maak schattige pakjes die bij elkaar passen qua kleur. Voorzie ze allemaal van een cijfer en werk af met een mooi lintje of strikje. Plezier verzekerd bij het openen!
Adventsgeschenkjes in een kistje

Bron: Wunderweib

  • Hoe meer kerstbomen in huis hoe beter, dat is duidelijk. Tover je adventskalender om tot een mini houten kerstboom. Lijm enkele planken aan elkaar samen met 25 houten wasknijpers. Nu hoef je enkel nog je pakjes er aan te hangen en je kerstdecoratie is klaar!
 adventskalender zelf maken kerstboom

Bron: Shanty 2 Chic

Niet zo creatief? Er bestaan ook tal van kant en klare opties die je zo in de winkel kan kopen. De leukste adventskalenders maak je natuurlijk zelf. Met onze eenvoudige editor is een gepersonaliseerde adventskalender kinderspel!

Maak je zelf ook een eigen adventskalender? Stuur ons dan zeker een foto van jouw knutselwerk! Deze creaties zijn leuk om te maken samen met of voor de kinderen, maar zijn ook leuk om jezelf in de kerstsfeer te brengen.

Ina Desplenter
Ina Desplenter

Voor een feestje ben ik altijd te vinden. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje als ik een prachtige uitnodiging uit mijn brievenbus mag vissen. Ik vind het altijd spannend om de omslag open te maken, want het is toch altijd een beetje een verrassing hé? Van wie komt het kaartje? Voor welke gelegenheid?... De kerstperiode vind ik dan ook echt superleuk. Dan kijk ik elke dag in mijn brievenbus in de hoop daar nieuwe kaartjes te vinden.

Artikelen: 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *