Een echte kerstboom of een kunstkerstboom?

De keuze van je kerstboom is ontzettend belangrijk! Deze zal de komende weken volledig de stijl en sfeer van je interieur bepalen. Het doel is om het zo gezellig mogelijk te maken met leuke kerstversiering en -verlichting. 

 

Maar met een echte boom gaan vaak ook het verliezen van de naalden gepaard… Waarom zou je nu precies kiezen voor een echte kerstboom of juist voor een kunst exemplaar? Je ontdekt het in dit artikel!

 

Een echte of een kunst kerstboom?

Kiezen voor een echte kerstboom: 5 redenen

1.Het gevoel

Voor veel mensen is het kerstgevoel er pas als ze hun kerstboom halen. Dit is toch heel anders dan een kunst-exemplaar jaarlijks van zolder halen. Om het echte kerstgevoel in huis te halen, vinden velen de zoektocht naar de echte boom onmisbaar.

2. De geur van een echte kerstboom

De typische geur van een echte boom kunnen velen niet missen. Het verfrist ook het hele huis en wekenlang kan je van de natuur genieten in je interieur. 

 

Je kan best wel op zoek gaan naar een stevig exemplaar. Als je op zoek gaat, schud de bomen dan eens goed door elkaar. Als er veel naalden van vallen, kan je ervan uit gaan dat het om een oudere boom gaat. Je kiest best een jongere, mooie kerstboom uit! En dan kan het versieren met lichtjes en de mooiste kerstdecoratie beginnen!

3. Ieder jaar een volledig andere look

Het voordeel van een echte kerstboom is dat je elk jaar opnieuw een volledig verschillende look kan hebben! Eerst en vooral: grootte en breedte van de boom, kleuren van de boom… elke boom is anders! Er bestaan heel wat soorten kerstbomen. En dat maakt het juist zo leuk. 

 

Als je foto’s van elk jaar naast elkaar zet, zal je zien dat je heel wat verschillende kerstbomen zal gehad hebben. Nice!

4. Je kan hem na de kerst in de tuin planten

Op de vraag welke van de twee opties de meest ecologische is, heeft niemand een duidelijk antwoord. Zowel echte kerstbomen als de kunstbomen hebben op positief én negatief vlak een impact op het milieu.

 

Wat wel helemaal zeker én trouwens heel leuk is, is dat je je echte boom na Kerstmis in de tuin kan planten. Zo geef je hem een nieuw leven! Wie weet heb je volgend jaar wel een prachtig volle nieuwe kerstboom.

5. Traditie: op en top Kerstmis

Voor veel gezinnen is het gewoon een leuke jaarlijkse traditie om samen de mooiste boom uit te zoeken. Veel mensen kunnen hier geen afscheid van nemen en gaan daarom jaarlijks een echte mooie boom halen om samen thuis op te tuigen. We kunnen ze geen ongelijk geven!

 

Een echte of een kunst kerstboom?

Kiezen voor een kunstkerstboom: 5 redenen

1. Een kunstkerstboom verliest geen naalden

Een kunststof boom verliest geen naalden! Voor veel mensen de beste overtuiging om voor een kunstkerstboom te gaan. Het is natuurlijk wel super handig dat je het huis niet dagelijks moet stofzuigen omdat de echte boom zijn naalden verliest. 

2. Leuke alternatieven

Een andere reden om voor een kunst boom te gaan is dat er heel wat leuke varianten in bestaan. Je ziet waarschijnlijk meteen een donkergroene boom voor je. Maar wie zegt dat het niet om een rode of blauwe kerstboom kan gaan? Of beter nog, compleet anders?

 

Denk maar aan een houten kerstboom of een kerstboom die bestaat uit boeken? Je kan het zo gek niet bedenken!

3. Goedkoper op lange termijn

Een kunstboom is duurder in aanschaf maar op lange termijn is dit een goedkopere keuze. Een echte boom kost al snel €30 of misschien wel meer… Voor €150 koop je al een hele mooie kunst variant. 

 

Vanaf het 6de jaar heb je er dus al profijt van. Ook dit is voor velen een stimulans om voor een kunst kerstboom te gaan. En wie weet kan je van deze kerstboom tien tot wel twintig jaar genieten!

4. Blijft jarenlang mooi

Je las net dat het financieel een goede keuze zou zijn. Want van die mooie kunstkerstboom kan je jarenlang genieten. Berg hem elk jaar weer heel mooi op samen met de led verlichting en de kerstballen en andere kerstversiering. Als je er goed zorg voor draagt dan gaat hij vast en zeker jaren mooi blijven.

5. Makkelijk in onderhoud

Een echte kerstboom moet je natuurlijk water geven en vaak stofzuigen omdat hij zijn naalden verliest. Dat probleem heb je niet met een kunstkerstboom. Je hoeft hem enkel maar te versieren en dan hoef je er wekenlang niet naar om te kijken. Je kan hem zonder zorgen elke dag bewonderen en genieten van je prachtige kerstboom!

 

 

 

Standaard afbeelding
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.