Leuke decoratietips voor een mooi gedekte kersttafel

Kerstmis komt steeds dichterbij. Ongetwijfeld worden er volop plannen gemaakt voor het kerstdiner. En uiteraard wil je dat je eettafel er voor deze gelegenheid oogverblindend uitziet. We helpen je een handje met de aankleding van de allermooiste kersttafel ooit! Wat een warm welkom voor jouw gasten.

Laat je kersttafel fonkelen

Of je nu een grote groep mensen te gast krijgt of alleen je naaste familie. Een mooi gedekte tafel met leuke decoratie is een must. Er zijn oneindig veel manieren om je eettafel helemaal in kerstsferen onder te dompelen. Van een natuurlijke look tot glamour. En van traditionele kerstkleuren tot goud en zilver of … En laten we ook de kinder-kersttafel niet vergeten.

 

Een mooie kersttafel

Omarm de natuur

Gebruik eenvoudig servies en tafellinnen voor een adembenemende kersttafel waarbij het thema natuur centraal staat. In deze stijl gaat het écht om de kleinste details. Mooie servetten in textiel met een matching tafelloper voor een prachtig geheel. Textiel is namelijk een échte sfeermaker. Combineer met kerstgroen, dennenappels en mooie kaarsen in natuurlijke tinten voor een prachtig serene sfeer.

 

Tip: Werk met echte kaneelstokjes, kruidnagels of andere winterse specerijen voor een subtiel extraatje!

Shine met een kersttafel in zilver of goud

Zilver en goud zijn feestkleuren die altijd mooi zijn. Handig, want iedereen heeft wel accessoires in deze kleuren in huis. Bovendien matchen deze tinten met een boel andere kleuren.

Een mooi gedekte kersttafel

Golden X-mas

Alles start met een mooi tafellaken. Wit en goud zijn een perfect match dus dat is al een goed begin! Werken met kerstgroen op tafel is altijd mooi, maar je kunt ook kiezen voor een grote glazen bokaal met gouden kerstballen erin. Hier en daar een takje hulst en jouw blikvanger is perfect. Gouden kandelaars, servetten en misschien wel goudkleurig bestek maken jouw gouden look helemaal af.

Liever zilver?

Zilver gaat echt nooit uit de mode! Ga voor een combinatie met wit voor een rustige look van je tafel. Of combineer met rood, dat is altijd goed met kerst. Versier je tafel met zilverkleurige confetti, sneeuwvlokjes en natuurlijk sterretjes voor een feestelijke look.

Tijd voor tradities: de traditionele kersttafel

Ben jij een Christmaholic en dol op kersttradities? Dan mogen de traditionele kerstkleuren groen en rood niet ontbreken bij het dekken van je kersttafel. Kerstgroen is de basis. Dat kan een kerstkrans zijn of takjes hulst in verschillende vaasjes. Natuurlijk past een touch of gold hier perfect bij. Werk af met rode accenten in bijvoorbeeld kaarsen en servetten en jouw traditionele eettafel is klaar!

Kleurrijke feestdagen

Die traditionele kleuren zijn prachtig natuurlijk. Maar misschien wil jij dit jaar wel echt knallen? Ga dan voor kleur! Hou je niet in en koop vrolijke servetten, onderborden in een leuke kleur, matching kaarsen, kerstballen en ga zo maar door. Want het is jouw kerstfeestje en jij hangt zelf de slingers op!

 

Kersttafel gekleurd gedekt

Alles draait om details

Heb je het thema voor je feesttafel gekozen? Geweldig! Als dan ook je menu vaststaat kun je aan de gang met de finishing touch. Want natuurlijk mogen menukaarten en servetringen niet ontbreken. Kies je favoriete item in de stijl van je feesttafel. Pas eventueel de kleur aan en maak je persoonlijke menukaart en servetringen. Wat geweldig dat alles één geheel is!

Kersttafel voor de kids

Herinner jij je nog die lange avonden aan de kerstdis vroeger? Wij ook… We weten dus als geen ander dat het voor kinderen een straf kan zijn om lang aan tafel te moeten zitten. Het is erg leuk om voor de kinderen een aparte kersttafel te dekken. Met vrolijk gekleurd servies en kaarsen in de vorm van een kerstman of kerstboom. Maak het geheel af met een leuke placemat of een kerst kleurplaat gecombineerd met potloodkokertjes voor uren kleurplezier. Wedden dat de kids dit jaar graag aan tafel blijven zitten?

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *