Kerst en corona: samen vieren, maar wel op afstand

Laatste update: 23/11/2020

 

We leven sinds -laten we zeggen- februari met het Corona virus als een zwaard van Damocles boven ons hoofd… Alles is anders dan normaal. En net als Pasen, Koningsdag en onze vakantiebestemmingen zal ook Kerstmis er dit jaar voor veel mensen heel anders uit zien. Maar niet getreurd, er zijn tal van manieren om deze kerst met familie en vrienden te vieren! Wij zetten graag wat handige tips rond kerst en corona op een rijtje zodat jullie ook deze kerst onbezorgd kunnen genieten!

 

kerst en corona

 

Kerst en corona: de maatregelen

Houd de maatregelen in het oog, want nu het virus aan de tweede golf lijkt te beginnen veranderen deze vaak. Zo is het aantal mensen die je – buiten je eigen huishouden –  mag uitnodigen teruggebracht naar 3 personen. Bovendien moet je wel 1,5 meter afstand kunnen houden. Gelukkig tellen kinderen tot 13 jaar niet mee in deze beide regels, die mogen lekker samen spelen tijdens de festiviteiten.

Hoe en waar vieren we kerst?

Als je gasten uitnodigt voor de feestdagen moet je rekening houden met bovengenoemde maatregelen. Het traditionele kerstdiner zal er dan ook iets anders uitzien. De kans is groot dat niet iedereen aan de eettafel  past op 1,5 afstand. Onze tips om de kerstdis toch door te laten gaan:

  • Een extra tafel voor de gasten, slaat jouw decoratie-hart ook al op hol? Want je kunt nu 2 tafels feestelijk dekken met de leukste tafeldecoratie.
  • Heb je een overkapping of groot terras? Ga dan naar buiten, met heaters, een vuurkorf en warme fleece-dekens is die kerstsfeer in no-time gecreëerd.
  • Organiseer een leuke kerst-activiteit zoals een bioscoop bezoekje. Een leuke kerstfilm is tenslotte onmisbaar in de kerstvakantie.
  • Behalve online onderwijs, online vergaderen en online borrelen met vrienden kunnen we ook online kerst vieren. Het lijkt ons de minst gezellige manier van kerst vieren, maar voor 1 jaar kunnen we er wel mee leven toch…

Zeeppompjes, zeepjes en meer kerst en corona – dingetjes

We zijn nog nooit zo schoon geweest. En handen wassen is ongetwijfeld dé rage van 2020. Bij binnenkomst is dat een aanrader voor je gasten. Een leuk zeeppompje, al dan niet gevuld met hygiënegel is ook handig om te hebben. Bovendien kun je er met een sticker een leuk persoonlijk item van maken bij Tadaaz. En heb je onze handgemaakte zeepjes in verschillende kleuren en geuren al ontdekt? Voorzien van een leuk label of wikkel is dit leuk én handig!

Zeepjes

Stay healthy

Tot slot, en ja we voelen ons een beetje als premier Rutte, maar … als er iemand klachten heeft, zeg dan dat hij of zij thuis moet blijven.  En, hoe jammer het ook is, de andere mensen van dit huishouden kunnen het kerstfeest ook niet met jullie vieren.

Hoe we kerstmis dit jaar ook zullen vieren. Het allerbelangrijkste is dat we gezond blijven. Lijkt ons de perfecte kerstwens om dit jaar op je kerstkaarten te schrijven!

 

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *