Leuke kerstcadeaus voor je ouders en schoonouders

Ligt het onder jouw kerstboom ook elk jaar vol met geschenken? Cadeautjes uitdelen maakt deel uit van de traditie en zorgt elk jaar opnieuw voor veel sfeer en plezier. Het vinden van het geschikte kerstgeschenk is echter niet altijd een eenvoudige opdracht. Daarom willen wij je helpen bij je zoektocht en zetten we enkele cadeautips voor je ouders en schoonouders op een rijtje. Zo vind je in no-time de perfecte kerstcadeaus voor je moeder, vader en schoonouders.

Kerstgeschenken voor je moeder of schoonmoeder

Ga je veel of ver op reis? Dan kan je naast de souvenirs ook superleuke geschenkjes voor Kerstmis uitdelen! Heerlijke kruiden, weinig gekende ingrediënten of uitzonderlijke gadgets? Je zal zeker opvallen tussen de kookboeken en cadeaubonnen.

Bron: Image by atlascompany on Freepik

Geen vakantieplannen meer de komende weken? Dan kan je natuurlijk altijd een uitstapje doen naar een kerstmarkt of een exotische winkel voor originele geschenken. Je moest eens weten wat voor pareltjes je tegenkomt als je door bijvoorbeeld een Aziatische supermarkt kuiert, een kookboek van Jeroen Meus is er niets tegen. Zoek iets dat bij je interesses aansluit en je shopping trip zal alvast genieten zijn. Italiaanse specialiteiten zijn bijvoorbeeld ook een superleuk – en superlekker – thema.

Daarnaast zijn ook badkamerspullen, zoals badzout een leuk idee, net als verwennerijen zoals een wellness weekend of massage en sauna … Dit type geschenken zijn altijd welkom, December en januari zijn dan ook de ideale periode om rustig te genieten. Ook deze geschenkbox met handlotion en geurstokjes is een toppertje.

Wat je echter best kan vermijden is een “one size fits all” cadeau. Bedenk wat je (schoon)moeder echt graag zou hebben en maak er iets persoonlijks van. Zo kan een onverwacht cadeau zoals een tablet een droom zijn die werkelijkheid wordt, terwijl vele anderen het net een onding zouden vinden.

Een origineel en persoonlijk kerstcadeau doet iedereen wel een plezier, omdat dit het gevoel dat je extra moeite hebt gedaan om iets speciaal te vinden. We kennen veel moeders die alles zouden geven om een collectie mooie foto’s te bemachtigen van hun kinderen (en kleinkinderen). Een fotokalender zal dan zeker met een warme lach en een dikke knuffel worden ontvangen.

 

Kerstcadeaus voor je papa of schoonvader

Over vaders lijkt er wel een algemeen vooroordeel te bestaan dat een geschenk met drank altijd welkom is. Een goede fles wijn, uitzonderlijk bier, een gepersonaliseerd glas van zijn favoriete merk … deze zijn altijd wel welkom. Maak ze extra persoonlijk met een kerstwens met eigen foto eraan! Ook een gepersonaliseerde wijnset brengt nog een beetje extra stijl aan tafel. Over tafels gesproken, kan jouw vader koken als de beste of is hij misschien een echte barbecue master? Verras hem dan met een gepersonaliseerde keukenschort. Onze vegan leder keukenschort oogt heel stoer en is zowel voor vaders als moeders een topcadeau!

Natuurlijk moeten we niet overdrijven met alcohol, dus laten we een volledig andere toer opgaan. Is je vader nog sportief? Dan kan je hem altijd een dosis adrenaline cadeau doen in de vorm van een rit met zijn droomauto op een racetrack of een sessie (indoor) skydiving.  Let wel op dat je hem iets geeft waar hij ook echt van kan genieten, wij zijn alvast zeker dat onze ouders nooit uit een vliegtuig zullen springen!

Een weekendje weg kan een mooi alternatief zijn voor beide ouders samen. Een reisje naar het prachtige Toscane bijvoorbeeld, de Provence of de steeds populairder wordende Oost-Europese hoofdsteden Boedapest en Praag.

Heb je met de familie een limiet afgesproken voor de prijs van de kerstcadeaus? Dan kan je alvast een cadeaubon geven voor het hotel en kunnen ze zelf nog kiezen om het vliegtuig te nemen of met de auto te gaan.

kerstcadeau kerstgeschenk citytrip

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *