Leuke kerstcadeaus voor je ouders en schoonouders

Ligt het onder jouw kerstboom ook elk jaar vol met geschenken? Cadeautjes uitdelen maakt deel uit van de traditie en zorgt elk jaar opnieuw voor veel sfeer en plezier. Het vinden van het geschikte kerstgeschenk is echter niet altijd een eenvoudige opdracht. Daarom willen wij je helpen bij je zoektocht en zetten we enkele cadeautips voor je ouders en schoonouders op een rijtje.

 

Kerstgeschenken voor je moeder of schoonmoeder

Ga je veel of ver op reis? Dan kan je naast de souvenirs ook superleuke geschenkjes voor Kerstmis uitdelen! Heerlijke kruiden, weinig gekende ingrediënten of uitzonderlijke gadgets? Je zal zeker opvallen tussen de kookboeken en cadeaubonnen.

italiaanse kerstgeschenken kerstcadeaus

Bron: Belle Basket

 

Geen vakantieplannen meer de komende weken? Dan kan je natuurlijk altijd een uitstapje doen naar een kerstmarkt of een exotische winkel voor originele geschenken. Je moest eens weten wat voor pareltjes je tegenkomt als je door bijvoorbeeld een Aziatische supermarkt kuiert, een kookboek van Piet Huysentruyt is er niets tegen. Zoek iets dat bij je interesses aansluit en je shopping trip zal alvast genieten zijn. Italiaanse specialiteiten zijn bijvoorbeeld ook een superleuk – en superlekker – thema.

 

Daarnaast zijn ook badkamerspullen een leuk idee net als verwennerijen zoals een wellness weekend of massage en sauna … Dit type geschenken zijn altijd welkom, december en januari zijn dan ook de ideale periode om rustig te genieten.

 

Wat je echter best kan vermijden is een “one size fits all” cadeau. Bedenk wat je (schoon)moeder echt graag zou hebben en maak er iets persoonlijks van. Zo kan een onverwacht cadeau zoals een tablet een droom zijn die werkelijkheid wordt, terwijl vele anderen het net een onding zouden vinden.

 

Met een origineel en persoonlijk kerstcadeau doe je iedereen wel een plezier. Het geeft het gevoel dat je extra moeite hebt gedaan om iets speciaal te vinden. We kennen veel moeders die alles zouden geven om een collectie mooie foto’s te bemachtigen van hun kinderen (en kleinkinderen). Een fotokalender zal dan zeker met een warme lach en een dikke knuffel worden ontvangen.

 kalender kerstgeschenk ouder schoonouders moeder vader kerstcadeau

 

Kerstcadeaus voor je papa of schoonvader

Over vaders lijkt er wel een algemeen vooroordeel te bestaan dat een geschenk met drank altijd welkom is. Een goede fles wijn, uitzonderlijk bier, een gepersonaliseerd glas van zijn favoriete merk … deze zijn altijd wel welkom.Maak ze extra persoonlijk met een kerstwens met eigen foto eraan! Ook een speciale wijnkoeler of kurkentrekker brengen nog een beetje extra stijl aan tafel.

 

kerstkaart rond fles cavaNatuurlijk moeten we niet overdrijven met alcohol, dus laten we een volledig andere toer opgaan. Is je vader nog sportief? Dan kan je hem altijd een dosis adrenaline cadeau doen in de vorm van een rit met zijn droomauto op een racetrack of een sessie (indoor) skydiving.  Let wel op dat je hem iets geeft waar hij ook echt van kan genieten, wij zijn alvast zeker dat onze ouders nooit uit een vliegtuig zullen springen!

 

Een weekendje weg kan een mooi alternatief zijn voor beide ouders samen. Een reisje naar het prachtige Toscane bijvoorbeeld, de Provence of de steeds populairder wordende Oost-Europese hoofdsteden Boedapest en Praag.

 

Heb je met de familie een limiet afgesproken voor de prijs van de kerstcadeaus? Dan kan je alvast een cadeaubon geven voor het hotel en kunnen ze zelf nog kiezen om het vliegtuig te nemen of met de auto te gaan.

 

kerstcadeau kerstgeschenk citytrip

Geef hier jouw mening