Zelf kerstkaarten maken volgens de nieuwste trends

Elk jaar een spannend moment, wanneer komen de nieuwe kerstkaarten uit? Het ontwerpen van de kerstcollectie start al vóór de zomer, dus dan gaan we al op zoek naar de trends voor het komende kerstseizoen. Nu is de collectie helemaal klaar en kan je de nieuwe kerstkaarten online maken. Hoog tijd dus om jullie een idee te geven van de trends voor 2018!

A touch of gold

Als je denkt aan feestelijke decoratie, dan zitten de trendkleuren zwart en goud daar zeker tussen. De warme gloed van gouden kerstslingers in de kerstboom of de combinatie van zwart en goud op de feesttafel zorgen voor een instant feestgevoel. Dat wil je uiteraard ook in je nieuwjaarskaarten terugvinden.

GOUD COLLAGE

 

Een kerstkaart met een gouden opplakmotiefje

Een wenskaart met een extraatje zoals een gouden opplakmotiefje springt zeker meteen in het oog wanneer men de enveloppe opent. Het glinsterend sterretje, kerstboompje of hartje is echt de finishing touch van jouw eigen kaart.

Een kerstkaart met goudfolie afwerking

De wensen op je kerst- of nieuwjaarskaart, dat is natuurlijk waar het om draait. En die wensen mogen extra opvallen op je kaartje. Door te kiezen voor een kerstkaart met goudfolie wensen, doe je dat zonder twijfel. De wensen staan er in een sierlijk lettertype op en zorgen zo voor een extra feestelijk effect van je kaart.

Een sluitzegel met gouden accent op je envelop

Wil je niet alleen voor je feestoutfit, maar ook voor het versturen van je nieuwjaarskaarten gaan voor een trendy chic look? Dan is de combinatie van een zwarte envelop met een verfijnde sluitzegel zeker een toppertje! Als die sluitzegel dan ook nog eens met goudfolie afgewerkt is en je de adressen zelf in sierlijk handschrift met goudstift op de voorzijde van je enveloppe noteert scoor je zeker bij alle glamourliefhebbers in je vriendenkring!

Zachte pasteltinten

Winter staat synoniem voor gezelligheid en huiselijkheid. Een fris interieur met zachte pasteltinten roept meteen die sfeer op. Je kruipt op de bank met een gezellig zachtroze dekentje en je favoriete boek… genieten! En die sfeer wil je ook op je kerstkaart weergeven.

Soft colors

Kerstkaarten met foto

De zachte kleuren met een gezellige foto van het gezin zijn een ideale combinatie. Zo kunnen tinten uit het interieur waarin de foto genomen is terugkomen in het motief van je kaart. Of misschien zitten dezelfde kleuraccenten in de kleding die je draagt voor de foto?

Kerstkaarten zonder foto

Hou je van zachte tinten, maar heb je liever een kerstkaart zonder foto? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk op een heel persoonlijke manier. Je kiest een motief dat je leuk vindt en past je eigen tekst aan.

Simpel en stijlvol

eenvoudig en stijvol

Begrijp ons niet verkeerd, simpel staat voor ‘zonder tierlantijntjes’! Bij een kerstkaart die verfijnd en stijlvol is door haar eenvoud, ligt de focus zeker op jullie mooie foto op de voorzijde.  Als je kiest voor een stijlvolle kerstkaart, steel je vast vele harten met je prachtig kaartje!

Typo art

Ook door te kiezen voor een stijlvol lettertype op je kaart, zorg je op een eenvoudige manier voor een heel mooi kerstkaartje. Een foto is dan geen noodzaak, de typgorafie vormt de illustratie op je kerstkaart.

Kerstrood

Een trend die ook dit jaar niet weg te slaan is, is kerstrood. Die komt in heel wat kerstdecoratie terug, van warmrode kerstballen tot tafellopers, van feestkleding tot cadeauverpakkingen.  Jouw kerstkaarten maken met kerstrood accent is dus zeker een trendy keuze dit jaar!

Rode collage

Rode kerstkaarten met foto

Kiezen jullie ook voor een echte kerstfoto met kerstmuts of kerstpakjes? Dan is een rode kerstkaart zeker een must!

Rode kerstkaarten zonder foto

Het kerstgevoel kan je uiteraard ook versturen met een rode kerstkaart zonder foto. Je stuurt tegelijk mooie wensen en een warm kerstgevoel met een kerstkaart zonder foto.

Online kerstkaarten maken

Nu je op de hoogte bent van de trends van dit jaar, is het tijd voor actie! Ontdek de collectie en gebruik de filters om die kaarten te selecteren die het best bij jouw smaak passen.

Aanpassen doe je makkelijk zelf in de online editor:

  • Kies je favoriete foto
  • Bewerk je foto eventueel met een filter
  • Pas de tekst aan zodat het 100% jouw eigen wensen zijn die op de kaart verschijnen
  • Pas eventueel het kleur van je kaartje aan 
  • Voeg een leuk kerstsymbooltje toe aan je kaartje

En hoewel kaartjes maken kinderspel is, levert het een supermooi resultaat op! Kerstkaarten maken was nog nooit zo leuk…

Laat ons even weten in de reactie welke kaart jullie dit jaar gekozen hebben!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *