Verplicht thuis met de kids? 7 leuke activiteiten!

Nu onze kinderen verplicht thuis moeten blijven van school en de kinderopvang zijn we allemaal op zoek naar leuke activiteiten om de tijd te vullen. Want naast de thuiswerk-pakketjes moet er natuurlijk ook tijd voor ontspanning zijn. We zetten 7 tips voor jullie op een rijtje:

#Tip 1: Paaseitjes versieren

Na de drie weken die we in ieder geval verplicht thuis zijn staat het lange Paasweekend voor de deur. En het ziet ernaar uit dat we dit jaar thuis de paasbrunch zullen organiseren. Gebruik de zeeën van tijd die je nu hebt om samen paaseitjes te versieren. Knutsel spulletjes heeft iedereen wel in huis en je kinderen zijn er uren zoet mee.

Thuis met de kids

#Tip 2: Kokkerellen

Eten moeten we sowieso! Zet jullie koksmuts op en bak een lekkere cake, muffins, een taart of misschien wel een heerlijke avondmaaltijd. Wat zullen ze trots zijn op hun kook- en bakkunsten.

#Tip 3: Gezelschapsspelletjes

De winter is bijna voorbij, maar een leuk gezelschapsspel verveelt nooit! Van ‘Rummikub’ tot ‘Vier op een Rij’ en van ‘Monopoly’ tot ‘Mens erger je niet’. Je hebt vast genoeg in ‘de spelletjeskast’ staan.

Thuis met de kids

#Tip 4: Puzzelen

Een grote puzzel maken met z’n allen. En dan liefst eentje van 1.000 stukjes. Disney of Jan van Haasteren – puzzels staan bovenaan onze lijst! Voor de allerkleinsten zijn er natuurlijk leuke puzzels met minder stukjes waarmee ze zich heerlijk bezig kunnen houden.

#Tip 5: Netflix

Ja hoor, lekker een film kijken mag zeker! Zet je favoriete Netflix familiefilm op. Disney+ is een andere optie. Liever pedagogisch verantwoord? Schooltv van NPO kan ook natuurlijk.

#Tip 6: Buiten spelen

Het Corona virus is een hele serieuze zaak. Maar als je kind niet verkouden is, mag hij of zij gerust buiten spelen in eigen tuin. Stoepkrijten, tikkertje, verstoppertje, trampoline springen, … Er zijn een boel activiteiten die je buiten kunt doen mits je een tuin hebt natuurlijk. Massaal naar de speeltuin is misschien niet zo’n goed idee …

#Tip 7: Kaarten en kwartetten

Een leuk en educatief kwartetspel voor de kleintjes en een heerlijk ouderwets kaartspel voor de wat grotere kinderen. Uno, pesten of gewoon een kaartenhuis bouwen. Met kaarten kun je alle kanten op!

In ieder geval zijn we de komende drie weken met onze kinderen aan huis gekluisterd. Met het lange paasweekend en daarna ook nog eens twee weken meivakantie spreken we al over 6 weken! Een lange tijd dus… Fijn dat we in een land wonen waar er zoveel mogelijkheden zijn om onze kinderen bezig te houden, zowel online als offline.  Hebben jullie zelf tips voor ons? Laat het ons zeker weten!

Standaard afbeelding
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.