Bruiloft in de zomer, tips and tricks!

‘Summer lovin’ uit de romantische Grease film krijgt een nieuwe betekenis, want jij viert je bruiloft in de zomer! In de zomer is het langer licht buiten, lekker warm, iedereen is vrolijk en de kleuren zijn helemaal bruiloft-waardig. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een bruiloft in dit seizoen. Deze tips and tricks komen zeker weten van pas op je speciale dag.

Summer-proof feestlocatie

Bij je bruiloft in de zomer is het natuurlijk de bedoeling om te genieten van de warme zon, daar moet je de feestlocatie ook goed op afstemmen. We geven je graag wat summerproof suggesties.

Open lucht feest

Om optimaal van het mooie weer te kunnen genieten ga je natuurlijk voor een bruiloft in open lucht. Tijdens de zomer is de natuur op zijn mooist en de trouwfoto’s zien er zeker weten heel mooi uit, jij en je partner zullen stralen in het natuurlijke zonlicht.

 

trouwen in de zomer in de lucht

 

Barn wedding

Een mooi versierde schuur is de perfecte plaats waar je gasten aan tafel kunnen gaan of tussen het dansen door even kunnen afkoelen. Ga voor lichte kleuren in bijvoorbeeld de stoelen en tafeldecoratie en versier met veel fairy lights voor een romantisch gevoel.

 

trouwfeest in de zomer barn

 

Frisse partytent

Als een schuur niet je ding is maar je toch wat schaduw wilt,  kan je ook kiezen voor de klassieker bij het trouwen in de zomer: een romantisch versierde partytent . Ook hier zijn fairy lights de perfecte versiering. Laat het feestje maar beginnen!

 

trouwfeest in de zomer partytent

 

Decoratie voor jouw bruiloft in de zomer

Leuke decoratie is belangrijk om een bruiloft extra leuk te maken. Er zijn tal van dingen die je kan doen, vooral in de zomer. Hier alvast was inspiratie.

Fleurige bloemen

Wat geeft nu meer het zomergevoel dan talloze bloemen. Hoe meer hoe beter, zeker op je bruiloft in de zomer.  Gebruik ze in je tafelversiering, om je huwelijksboog mee te versieren, of gewoon overal waar je een leeg plaatsje kan vinden. Bloemen kan je ook perfect afstemmen op het kleurenthema van je bruiloft.

 

trouwen in de zomer decoratie bloemen

Ice ice baby

De beste manier om je te verfrissen is natuurlijk genoeg drinken! Er zijn tal van manieren om op een leuke manier frisse drankjes uit te delen aan je gasten.

 

trouwfeest is de zomer bar

Bron: Pinterest

 

DIY pompons

Een nieuwe trend in de decoratie wereld zijn pompons. Ze zien er heel leuk uit en zijn makkelijk zelf te maken! Kies voor kleuren die passen in je thema voor een mooi geheel.

 

trouwfeest in de zomer bar

Bron: Pinterest

 

Uitnodiging voor je trouwfeest in de zomer

Echt zomers zijn zachte pastel kleuren zoals deze trouwkaart in poederroze. De goudfolie op deze verschillende trouwkaarten doen ook al meteen denken aan de warme zonnestralen die er zullen zijn op je speciale dag. Door het warme weer denk je automatisch dat je op een tropische bestemming zit, daarom past deze paspoort trouwkaart perfect bij je bruiloft in de zomer.

 

trouwfeest in de zomer uitnodiging

Zomerse kleding

Om je goed te voelen in het warme weer pas je best je kleding aan aan het warme weer. Zo kan ook de bruid optimaal genieten van haar speciale dag!

De perfecte trouwjurk

Ga voor een trouwjurk in lichte stof die ook niet veel weegt. Een luchtdoorlatende stof zoals kant, katoen en linnen zijn perfect voor deze gelegenheden. Ook een open rug of een jurk zonder schouders helpen om je af te koelen, of kies voor een korte trouwjurk. 

Delicate accessoires

Ook hier komt het bloemen thema weer terug. Een bloemenkroon is de nieuwe Instagram en Pinterest trend van dit jaar en dat is natuurlijk niet zomaar. Deze flower crowns zien er heel schattig uit. Ook je bloemenmeisjes of bruidsmeisjes staan hier heel leuk mee.

 

trouwfeest in de zomer trouwjurk en accessoires

 

Gras versus hakken

Hakken en gras zijn geen goede vrienden. Stel daarom dancing shoes ter beschikking voor de dames die even van hun oh zo mooie maar ongemakkelijke schoenen af willen zijn. Een lief gebaar dat ze vast niet snel zullen vergeten!

 

trouwfeest in de zomer schoenen

Bron: Style Me Pretty

Natuurlijk wonen wij nog altijd in Nederland en hier kan het weer, jammer genoeg, soms tegenvallen. Lees dan dit artikel over hoe regen de mooiste dag van je leven helemaal onvergetelijk maakt!

 

 

Geef hier jouw mening