Uitnodiging voor je huwelijk? Dit zijn de aandachtspunten!

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd, dan heb je alvast een fantastisch feest om naar uit te kijken! Maar vóór het zover is, wil je natuurlijk je gasten verblijden met een leuke huwelijksuitnodiging. Daarbij kies je het best voor een originele en creatieve insteek. Ontdek hier alle ingrediënten die niet mogen ontbreken op de uitnodiging voor je huwelijk. 

 

uitnodiging huwelijk maken

Uniek huwelijk, unieke uitnodiging

Elk koppel heeft wel zijn eigen stijl. Vraag maar aan vrienden en familie: ze zullen ongetwijfeld meteen kunnen zeggen waarom jullie ertussenuit springen. Maak daar zeker gebruik van op je huwelijksfeest! Hou je bijvoorbeeld van sixties-muziek? Dan is een huwelijk in retrostijl een mogelijkheid. En waarom die lijn niet doortrekken naar je huwelijksuitnodiging?

 

Tip: probeer altijd persoonlijk te zijn. Een herkenbare touch maakt je uitnodiging meteen bijzonder.

Tekst en lettertype

 Heb je een idee van de look-and-feel die bij jullie past? Dan is het tijd om beslissingen te nemen. Te beginnen bij de tekst en het lettertype. We noemen ze in één adem, want beide kun je onmogelijk los zien. Een op-en-top romantische tekst, daar hoort een sierlijk lettertype bij. Terwijl een grappige, to-the-point tekst wel een strakker letterbeeld kan gebruiken. Ook hier loont het om je intuïtie te volgen. Kies een tekst en een lettertype die je spontaan doet denken: “Dát zijn wij.” 

 

uitnodiging huwelijk 2


uitnodiging huwelijk 3


uitnodiging huwelijk 4

Foto’s die het verschil maken

 Als getrouwd koppel in spe willen jullie natuurlijk ook jezelf aan de buitenwereld tonen. Een knappe foto is dan ook altijd een voltreffer. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden: 

  • Laat een foto nemen door een professionele fotograaf. Die weet met welke technische zaken hij rekening moet houden, zodat het resultaat achteraf zeker niet tegenvalt.
  • Een Instagram-foto? Géén goed idee. De filters geven wel een mooi effect op een smartphone, maar op papier durft het resultaat wel eens tegen te vallen.
  • Wees spontaan. Een al te geposeerde foto geeft zelden het gewenste resultaat.
  • Ook de fotoachtergrond telt. Probeer ook hier het totaalconcept van je kaartje in het achterhoofd te houden.

De finishing touch

Voilà, de uitnodiging voor je huwelijk is bijna in kannen en kruiken. Met de nadruk op ‘bijna’, want de afwerking is minstens even belangrijk. Kies bijvoorbeeld altijd voor een stijlvolle envelop en dito sluitzegel. Een al te goedkoop alternatief maakt namelijk nooit een goede eerste indruk. Maak je er niet te gemakkelijk vanaf, maar kies bewust!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *