Vrijgezellenfeest: samen of apart?

Het is onlosmakelijk verbonden met trouwen, maar niet iedereen is er even dol op: het vrijgezellenfeest. De een vindt het heerlijk om samen met vrienden of vriendinnen een dag én een avond op stap te gaan en de gekste opdrachten uit te voeren, de ander houdt het liever eenvoudig en vindt een lekker etentje gevolgd door een avondje dansen al lang goed genoeg. Maar wat is nu de leukste optie: het vrijgezellenfeest samen met je partner vieren, of toch liever apart?

Vrijgezellenfeest samen vieren: een trend?

Tegenwoordig kiezen koppels er weleens voor om hun vrijgezellenfeest samen te vieren. Omdat ze elk apart maar een handvol vrienden hebben, die elkaar bovendien allemaal goed kennen. Of gewoon  omdat ze heel graag samen op stap gaan – je partner is vaak ook je beste vriend, toch?

 

In de praktijk komt het vrijgezellenfeest dan wel vaak neer op een avondje lekker eten en uitgaan met gemeenschappelijke vrienden. Dat is leuk, maar als je graag iets meer uit je vrijgezellenfeest wilt halen, is het toch een aanrader om overdag ook apart een activiteit te organiseren: de bruidegom met zijn vrienden, de bruid met haar vriendinnen. Zo hebben jullie elkaar ’s avonds ongetwijfeld heel wat verhalen te vertellen!

 

vrijgezellenfeest

Samen feestelijk eindigen

Om de vrijgezellendag passend af te sluiten, heb je tal van mogelijkheden. Kies voor een manier die bij jullie beiden past.

 

Houden jullie niet van al te veel poespas? Ga dan voor een bescheiden feestje – want het huwelijksfeest moet natuurlijk hét grote feestmoment worden – en voorzie drank (wijn, bier, frisdrank), hapjes (chips, nootjes, kaas of kleine sandwiches), en muziek. Een deejay inhuren is zelfs niet nodig; ongetwijfeld heeft een van jullie vrienden wel een leuke spotify lijst en muziekinstallatie in huis, die volstaat om een feestje bij je thuis of in een klein zaaltje op te leuken. Meer moet dat niet zijn om een vrijgezellenfeest passend af te sluiten!.

Afsluiten met diner

Mag het iets kosten? Dan is op restaurant gaan met al jullie vrienden een uitstekend idee. Dat kan een klassiek restaurant zijn met alles erop en eraan, maar evengoed kun je van de gelegenheid gebruik maken – eindelijk zijn jullie eens met een grote groep op stap – om voor een minder klassieke formule te kiezen.

 

Een grillrestaurant waar je zelf je vlees en vis boven de barbecue houdt, een wokrestaurant waar je zelf de ingrediënten van je wokschotel uitkiest, een doe-het-zelf-sushirestaurant, … Als je even zoekt, vind je gegarandeerd een plek waar je voor culinair amusement terecht kunt.

 

Hoe dan ook worden er op zo’n vrijgezellenfeest vaak leuke contacten gelegd tussen gasten die elkaar nog niet kennen, wat de ambiance op jullie trouwfeest alleen maar ten goede komt!

1 Reactie op Vrijgezellenfeest: samen of apart?

 1. Huisbrand
  8 maart 2016 at 10:25 am (4 jaar ago)

  Hi Els, Leuke stukje tekst. Wij merken ook steeds vaker dat de koppels hun vrijgezellenfeest samen vieren. Denk je dat er in de toekomst steeds meer koppels hun vrijgezellenfeest samen vieren?

  Groetjes,

  Nikki

  Beantwoorden

Geef hier jouw mening