4 tips om een communiefeest te organiseren op kindermaat

Een communiefeest organiseren op kindermaat is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt: enkele enthousiaste helper(tje)s, een flinke dosis creativiteit en … onze tips, natuurlijk! Zó maak je van je communiefeest een evenement dat je gasten zich nog lang zullen herinneren – van jong tot oud.

 

Communiefeest organiseren? Voorzie entertainment

Op een communie- of lentefeest staan de kinderen centraal. Want als er nu één gelegenheid is om je kind en alle broertjes en zusjes, en nichtjes en neefjes een spetterend feest te schenken, dan is dat wel deze traditie. Niet alleen omdat het communiefeest zelfs in deze tijden nog altijd een belangrijk overgangsritueel is, maar ook omdat het een mooi moment is om familie en vrienden samen te brengen rond de feesttafel en het aanbreken van de lente uitbundig te vieren.

 

Maar kijk, bij die feesttafel loopt het voor de kinderen vaak mis. Zij houden er niet van om urenlang aan tafel te zitten terwijl hun ouders honderduit praten bij een drankje en een hapje. De oplossing voor dit euvel? Entertainment voorzien. En wees gerust, dat hoeft niet duur of extravagant te zijn … Met wat creativiteit en enkele helpende handen kom je al een heel eind.

 

1.      Knutselatelier

De uurtjes waarin ze mogen tekenen, schilderen of knutselen in de klas zijn doorgaans de uurtjes waar kinderen het meeste naar uitkijken. Bedien ze dus op hun wenken met een heus knutselatelier, waarin je creatief materiaal voorziet: papier, karton, glitters, linten, kleurpotloden, … Alles waarmee ze zich minstens een uur of twee mee kunnen uitleven.

 

2.      Schakel een tiener in

Zijn er ook tienerdochters of –zonen in de familie die actief zijn in de jeugdbeweging? Perfect, dan schakel je hen in om een spel te bedenken voor de kleine bengels. En dan maar hopen op mooi weer, zodat dat spel-zonder-grenzen nóg leuker wordt, buiten in het zonnetje.

 

Confetti Falling On Little Girl

3.      Klein carnaval

Een verkleedkoffer is altijd een schot in de roos. Wanneer ze zich kunnen verkleden in hun favoriete personage (sprookjesprinsessen, cowboys, superhelden, …), zijn de meeste kinderen uren zoet met verhaaltjes en toneeltjes bedenken.

 

Tip: Combineer de verkleedpret met een professionele grimeur, die de kinderen van een creatief geschminkt snoetje voorziet.

 

4.      Buitenspeelpret

communiefeest voor kinderen

Met het Belgische weer weet je natuurlijk nooit. Maar als het buiten droog blijft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Een springkasteel is een klassieker, maar heb je al eens gedacht aan gocarts huren? Zeker als er rond de zaal voor het communiefeest een groot terrein is, zijn gocarts een voltreffer voor de hyperactieve jeugd.

 

Ook een heuse schattenzoektocht is altijd een succesverhaal! Ze gaan enthousiast op pad en het wordt meteen een spannende en fijne middag!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *