Een trendy tuinfeest organiseren doe je zo!

Het kwik begint te stijgen, de hitparades worden ingenomen door zomerse liedjes en iedereen komt weer op straat. Hoog tijd dus om een knaller van een tuinfeest te organiseren! Naast goed weer en funky tunes zijn er natuurlijk nog enkele essentials om van je tuinfeest hét feestje van het jaar te maken.

 

trendy tuinfeest organiseren 5

Bron: Martha Stewart

Voorbereidingen treffen…

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoe groots je het wilt aanpakken? Wil je er een groot buurtfeest van maken of wil je een gezellig feestje met enkele vrienden? Dit bepaalt natuurlijk wat je gaat eten, hoeveel uitnodigingen je moet versturen, hoeveel stoelen en borden je moet voorzien, etc.

Ontdek alle feest uitnodigingen >

Als we je al een eerste tip mogen geven: nodig je dichtste buren uit. Zo hoef je het feestje niet vroegtijdig af te sluiten door geluidsoverlast. Prik een datum, verwittig je buren en nodig je gasten uit. Neem ook je tuin onder handen. Verwijder onkruid, trim de hagen bij, enzovoort. Je ontvangt je gasten toch ook niet in een vuil huis? Hetzelfde geldt voor je tuin.

Sfeer in de tuin!

Het leuke aan een tuinfeest is dat je van ’s middags tot ’s avonds (laat) kan vertoeven in de buitenlucht. Bij het vallen van de avond geniet je bovendien van een gratis zonsondergang! Steek daarom niet te vroeg de tuinspots aan maar geniet van een zachte gloed met je zelfgemaakte glow jars!

 

Al wat je hiervoor nodig hebt zijn glow sticks, een heleboel glazen potjes en wat tule. Stop in iedere potje een stuk tule en neem er vervolgens de glow sticks bij. Stop het uiteinde in het potje en knip er een stukje af. Let er op dat de inhoud niet op je kleding spat. Knijp vervolgens 3 glow sticks in het potje leeg. Herhaal tot dat je voldoende potjes hebt om in de tuin te verspreiden. Als het begint te schemeren, zorgen de potjes voor een magisch lichteffect!

 trendy tuinfeest organiseren

Bron: ColinCowie Weddings

Een hapje en een drankje

Uiteraard wordt er ook iets gegeten en gedronken tijdens een tuinfeest. Met heerlijk grillen op de barbecue kan je niets misdoen en prikkel je meteen alle zintuigen! Daarnaast is ook sangria al jaren een traditionele maar sterk gewaardeerde ‘gast’ op onze tuinfeesten. Mag het wat origineler? Kies dan voor gin & tonic. Gin & tonic is momenteel een echte hoogvlieger. Je hebt heel wat verschillende merken en smaken die je kan combineren. Je kan een tasting organiseren waarbij iedereen z’n eigen cocktail maakt. Of ga meteen voor een heuse cocktail bar waar ieder z’n eigen drankje kan mixen!

trendy tuinfeest organiseren 2

Bron: Brit.co

En vergeet ook het ijs niet! Je koelkast naar de tuin slepen is geen optie en continu over en weer lopen al evenmin. Haal in je supermarkt een grote zak met ijs(blokken) en vul een kruiwagen, de zandbak, een vat, … met ijs en klaar is kees! Je hebt je eigen hippe koelbox. Vul verder aan met je fruitige en fleurige ijsblokjes. Al wat je hiervoor moet doen, is stukjes fruit of bloemetjes in ijsblokvormpjes stoppen en een nachtje laten vriezen. Superleuk en vooral origineel!

 

 

trendy tuinfeest organiseren 6

Bron: Express-O

5 reacties op Een trendy tuinfeest organiseren doe je zo!

 1. Nicoline
  3 juni 2017 at 9:53 am (5 jaar ago)

  Hallo,

  Wat een handige tips voor een tuinfeest. Heb een vraagje:
  Hoe lang verlichten de glow jars?
  En aan het einde, moeten de potjes in de chemobak of kunnen ze hergebruikt worden?
  Gebruikten jullie gekleurde tule voor bepaald kleur effect of gewoon witte tule?
  Zou het fijn vinden als jullie mijn vragen kunnen beantwoorden!
  M vr gr
  Nicoline

  Beantwoorden
  • Olivier Olbrechts
   Olivier Olbrechts
   26 juli 2017 at 10:34 am (5 jaar ago)

   Hoi Nicoline,

   de duurtijd hangt af van de glow sticks, afhankelijk van waar je ze koopt kan dit een beetje verschillen.
   Maar meestal gaan deze een avondje mee. Aan het einde kun je de potjes goed uitspoelen om te hergebruiken, maar we raden aan om er toch geen eten meer in te stockeren.
   We hebben gekleurde tule gebruikt, in hetzelfde kleur als de glowsticks die in het potje komen.

   Sorry voor de late reactie, maar we zijn helemaal terug!

   Met vriendelijke groeten,

   Tadaaz

   Beantwoorden
 2. Lauren de Bruijn
  22 november 2017 at 11:49 am (4 jaar ago)

  Ik ben er het helemaal mee eens dat het leuke aan een tuinfeest is dat je van ’s middags tot ’s avonds kan vertoeven in de buitenlucht. Ik hou van mijn tuin, en ik wil daar mijn volgende verjaardag vieren. Ik vind het idee met de barbecue heel leuk, maar nu begrijp ik dat ik geen tafels en stoelen voor de gasten heb. Ik ga kijken waar ik ze kan vinden, en hopelijk vier ik mijn volgende verjaardag in de buitenlucht!

  Beantwoorden
 3. Lauren de Bruijn
  28 november 2017 at 11:37 am (4 jaar ago)

  Mijn man is in mei jarig, en ik hoop dat het weer in mei goed is omdat ik een tuinfeest voor hem wil organiseren! Ik vond het idee met de barbecue erg leuk want mijn man houdt van gegrild vlees! Maar toch maak ik me zorgen over het weer omdat het vaak in mei regent. Ik moet nog nadenken welke oplossingen er zijn voor als het regent.

  Beantwoorden
 4. Wil
  23 maart 2018 at 10:21 am (4 jaar ago)

  Leuke tips! Vergeet ook de muziek niet! Dat bepaalt toch ook voor een groot deel de sfeer! Een goede DJ kan de heerlijke sfeer juist lekker uitbuiten!

  Beantwoorden

Geef hier jouw mening