Barbecuefeest organiseren? Doe het in stijl

Een barbecuefeest is een leuke en ongedwongen formule, zeker als je je gasten in de watten wilt leggen met lekker eten en drinken zonder dat je daarvoor zelf uren in de keuken moet staan zwoegen. Wil je je barbecuefeestje organiseren in stijl, laat je dan inspireren door deze trends voor de zomer van 2015. Klaar voor zwoele zomeravonden rond de barbecue?

 

BBQ Summer Backyard Party Scene

De opkomst van een groen ei

Foodies weten al langer dan vandaag dat de Big Green Egg aan een opmars bezig is. Dit van oorsprong Japanse toestel is een eivormige barbecue waarin je vlees kunt grillen, bakken en zelfs roken. Niet alleen vlees trouwens. In de Green Egg kun je ook vis, schaaldieren, groenten en aardappelen klaarmaken. Het grote voordeel? Doordat het toestel volledig afgesloten wordt met een rond deksel, blijven je ingrediënten heerlijk mals en bakken ze niet aan.

Barbecuefeest veggie-style

De toekomst is vegetarisch. Steeds meer mensen zien in dat minder vlees consumeren het milieu ten goede komt, en ‘bekeren’ zich tot het vegetarisme. Heb jij de ‘Dagen zonder vlees’ goed doorstaan en smaakt het naar meer? Organiseer dan eens een volledig vegetarisch barbecuefeest. Het vergt misschien wat meer creativiteit en voorbereiding, maar je doet er je vegetarische vrienden vast een groot plezier mee.

Groenten in de hoofdrol op je barbecuefeest

Grote lappen steak of ribbetjes op de barbecue: menig carnivoor is er ongetwijfeld dol op, maar lang niet iedereen houdt van zo’n overdosis vlees. Besteed daarom wat meer aandacht aan de groenten die je erbij serveert, want groenten zijn hipper dan ooit. In New York lopen de hipsters tegenwoordig allemaal rond met zelfbereide slaatjes in glazen weckpotten, en de Israëlisch-Britse groentenkok Yotam Ottolenghi geeft de vegetarische keuken een eigentijds gezicht. Tip: grasduin in zijn kookboeken en laat je verrassen door de hoofdrol die groenten toebedeeld krijgen in zijn recepten.

Follow Ottolenghi’s board Yotam Ottolenghi’s Vegetable Recipes on Pinterest.

Ga voor gadgets

Het is eigen aan de barbecueliefhebber dat hij zich graag laat verleiden door de allernieuwste gadgets om zijn barbecuefeest nog geslaagder te maken. De Green Egg haalden we hierboven al aan, maar wat dacht je van een brikettenstarter om het vuur snel in je briketten te krijgen? Deze metalen cilinder laat je toe om de briketten – met behulp van wat krantenpapier – apart aan te steken en ze pas in je barbecue te kieperen wanneer ze al met een laagje witte as bedekt zijn. Zo kan je sneller beginnen grillen.

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *