7 uitspattingen waarmee je alleen wegkomt tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn: de ene vrouw vindt het zalig, de andere telt de dagen af tot het voorbij is. Toch is het niet al kommer en kwel tijdens de zwangerschap. Als je slim bent, buig je de typische zwangerschapskwaaltjes om tot privileges. Met onderstaande uitspattingen zou je normaal gezien nooit wegkomen, maar tijdens je zwangerschap wél – omdat zwanger zijn nu eenmaal alle andere excuses overtreft.

zwangerschap

1.      Lang in bed blijven liggen

Tijdens je zwangerschap mag je je ochtendritueel gerust aanpassen. Voortaan is het de beurt aan manlief om het ontbijt klaar te zetten en de koffie in te schenken, want jij blijft wat langer in bed liggen. Als zwangere vrouw ben je sneller vermoeid, en bovendien: veel rust is goed voor je baby!

2.      De huissleutels vergeten

Geen huissleutels op zak omdat je ze in je haast vergat mee te nemen toen je vanochtend vertrok? Dat moet vast een symptoom van zwangerschapsdementie zijn. Die tijdelijke vergeetachtigheid is je vergeven.

3.      Moeilijk doen op restaurant

Zwangere vrouwen moeten letten op wat ze eten. Rauwe vis of vlees is uit den boze, en ook met rauwkost en slaatjes is het vaak opletten geblazen. Dat is jouw excuus om de chef-kok instructies te geven voor een gerecht dat helemaal in jouw kraam past. Veeleisend? Welneen, zeg.

4.      Toegeven aan een bevlieging

En die bevlieging is veelal van culinaire aard. Altijd al een stiekeme voorkeur gehad voor de combinatie van zout en zoet? Dan is het moment nu aangebroken om jezelf te trakteren op je favoriete snack. Want tijdens de zwangerschap mag het.

5.      Eten op ongeoorloofde tijdstippen

Slaat het laatavondhongertje onverwachts toe? Stuur dan je partner naar de nachtwinkel voor die zak paprikachips waar je zo naar snakt. Wie durft een zwangere vrouw nu haar eetpleziertjes ontzeggen?

6.      Je geen zorgen maken om een maatje meer tijdens je zwangerschap

Op je lijn letten hoeft niet tijdens de zwangerschap. Gezond eten is natuurlijk wél een must. Geniet van gezonde, volwaardige voeding en gun jezelf af en toe een lekkernij. Zo weet je zeker dat zowel jijzelf als je baby de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

7.      Het huishouden aan een ander overlaten

Van de was en de plas hoef je je tijdens je zwangerschap net wat minder aan te trekken dan anders. Je bent sneller moe, en bovendien vermijd je beter alle tilwerk. Besteed het huishouden dus met een gerust hart uit, en ga lekker met de voetjes omhoog een boekje lezen. Je hebt het verdiend!

Standaard afbeelding
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.