Communietips: de leukste bedankjes voor peter en meter

Er zijn maar enkele momenten in je leven waarop je de kans krijgt om een groot feest tot in de puntjes voor te bereiden. Je kinderen wil je op zo’n moment zien glunderen van genot. De eerste en plechtige communie is daar uitstekende voorbeeld van. Wat je zeker niet mag vergeten tijdens de voorbereiding, zijn de bedankjes voor de peter en meter van de communicant.

Originele bedankjes voor peter en meter

Kinderen houden van hun peter en meter. De communie is uiteraard een belangrijk moment in het leven van je kind, waarop peter en meter absoluut aanwezig moeten zijn. Om hen te bedanken voor hun warme aandacht voor je lieve spruit – en voor de cadeautjes natuurlijk – geef je hen op het einde van het feest een origineel bedankje mee. Een fles wijn? Nee, daar doen we niet aan mee. Een origineel en gepersonaliseerd communiefeest vraagt om persoonlijke cadeaus!

Uitstapje met de communicant

Heb je zelf goeie herinneringen aan je peter of meter? Of verwent je peetoom of peettante je nog altijd af en toe? Dan weet je hoe belangrijk een goeie band tussen jouw kind en peter en meter is. Een verrassingsuitstapje voor peter en meter mét de communicant is met andere woorden een perfect cadeau! Dat kan een uitstapje naar zee zijn, maar evengoed een mini-citytrip of een heus verblijf in Disneyland.

 

op uitstap

Een origineel fotoalbum

Een fotoalbum maken was nog nooit zo makkelijk. Bovendien is een fotoboek nog altijd een fantastisch cadeau voor de peter en meter. In zo’n boek zien ze hun petekind voor hun ogen opgroeien: van schattige baby tot lieve kleuter tot jongedame of jongeheer.

Tip: Maak ook tijdens het communiefeest foto’s met een digitale camera, zodat je communicant al een of twee weken erna een afgewerkt communiealbum kan afgeven aan peter en meter!

Maak samen met de communicant een geschenkpakket

Weet je perfect waarmee je de peter of meter een plezier kunt doen? Schakel je lieve spruit dan in om samen een fantastisch geschenkpakket samen te stellen om peter en meter te bedanken. Zij zullen allicht blij verrast zijn met een bedankje waaraan de communicant zelf heeft meegewerkt! 

Standaard afbeelding
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.