De tekst voor je communiekaartje: zo pak je het aan

Prijkt de datum van het communiefeest al een tijdje op de kalender? Natuurlijk moet zoon- of dochterlief nog even geduld hebben tot deze grote dag, maar de voorbereidingen kunnen niet meer wachten. Breng meter en peter, de grootouders, familie en kennissen tijdig en op gepaste wijze op de hoogte van deze hoogdag. En hoe kan je dat beter doen dan met een prachtige uitnodigingskaart? Hier zijn alvast enkele tips voor een leuke tekst voor je communiekaartje!

Tekst voorkant communiekaartje

Meestal wordt er gekozen voor een communiekaartje met een prachtige foto van de communiekant. Al is dit natuurlijk niet verplicht, het geeft toch een unieke look. Voorzie aan de voorzijde van de communiekaart, naast, op of onder de foto, de naam van jouw zoon of dochter en de datum van de bijzondere dag. Zo kan het communiekaartje schitteren op de kast van de fiere grootouders!

Tekst binnen- of achterkant communiekaartje

Aan de binnenzijde (of achterzijde als je voor een enkele kaart kiest) kan je de datum van het communiefeest herhalen. Daarnaast is het belangrijk dat je zaken zoals het uur, de kerk waar de plechtigheid plaatsvindt en de locatie van het feest vermeldt op het communiekaartje. Dit zijn puur praktische zaken, maar dat is uiteindelijk het belangrijkste van je uitnodiging! Natuurlijk kan je naast deze zaken, ook een treffende en uitnodigende tekst op het communiekaartje zetten. Het kan ook leuk zijn een cadeautip te vermelden!

Tekst voor je communiekaartje: inspirerende voorbeelden

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden en om je daarbij te helpen hebben we enkele leuke communietekstjes gebundeld. Laat deze teksten voor het communiekaartje een bron van inspiratie zijn. We merken echter wel dat de meeste communicanten tegenwoordig toch wat stoerder willen overkomen – en liefst niet communicant genoemd worden – waardoor korte to-the-point uitnodigingen met een perfecte foto enorm populair zijn.

Natuurlijk moet je niet altijd met de trends meegaan, een gedichtje of een religieuze tekst passen dan ook zeker bij de gelegenheid!

 

Kort omschrijvend tekstje

Op 20 mei 2014 vier ik mijn communiefeest.
Ik zou het super fijn vinden als jullie met me komen feesten!
Het feest zal plaatsvinden bij ons thuis en jullie zijn van harte welkom vanaf 14:00.

Willen jullie ook graag de communiemis bijwonen?
Deze vindt plaats in de Sint-Annakerk te Brugge om 10:00

Liefs, Manon

Een gedichtje

Dag zonnetje, dag bloemetje,
dag vlinder in de wei.
Ik moet jullie iets vertellen,
ik voel me vandaag zo blij.
Want ik doe vandaag mijn eerste communie
en dat op een dag in mei.
Ben jij er ook bij?

Een guitige lach
een zonnige dag
een kleine kapoen
die zijn eerste communie mag doen

Samen met papa en mama
en al de vriendjes uit mijn klas
Wil ik een zonnetje zijn
dat warmte straalt
voor alle mensen
groot en klein.

 

Een religieus tekstje

God, die ’t grassprietje bedacht,
de bloem, de boom, de bij,
de wisseling van dag en nacht,
die God zorgt ook voor mij.

De herder kent zijn schapen
Hij kent ze allemaal van naam
De herder kent jou
Hij weet je naam
En Hij zal hem nooit vergeten.

Leer mij leven,
leer mij groeien,
leer mij als een bloem te bloeien.
Leer mij
elke dag voortaan
enkel in Uw zon te staan.

 Ontdek tientallen voorbeeldkaartjes

Wil je nog wat andere opties bekijken voor zowel de tekst als de stijl van de communiekaart? Bekijk dan zeker eens de voorbeelden op onze website!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *