Hoe herken je een perfect retro geboortekaartje?

retro geboortekaartje

Retro is back! Nu ja, retro is eigenlijk nooit weggeweest maar het valt sterk op dat retro tegenwoordig zowat overal begint in terug te komen: muziek, kledij, meubels en interieurontwerpen, webdesign, … en nu ook geboortekaartjes!

Maar wat maakt van een geboortekaartje nu een retro geboortekaartje? We zetten even enkele elementen voor je op een rij en tonen je meteen hoe mooi de retrotrend is!

Een origineel geboortekaartje maken met een funky retro twist

Enkele elementen die steevast terugkomen hetzij gecombineerd, hetzij apart, in het ontwerp van retro geboortekaartjes zijn:

  • een leuk patroon als achtergrond
  • verweerde kleuren
  • uitgesproken retro lettertypes

Daarnaast zijn er vaak verwijzingen naar het verleden – de goede oude tijd – zoals bijvoorbeeld een oud Volkswagen T1 busje, een oude kinderkoets, snorretjes of een retro televisietoestel.

Het enige waar de retro trend weinig of geen invloed op heeft, is de vorm van het kaartje. Zo zien we bij de retro stijl even goed drieluikjes, kaartjes met ronde en scherpe hoeken, staande of liggende fotokaarten en trendy doorkijkkaarten.

voorbeeld geboortekaartje retro 5
retro babykaartje geboortekaartje 2TA05500-1400034-15-1
TA05500-1400005-03-1

 

Leuke trends voor een hip & origineel geboortekaartje

We gingen voor jullie op zoek en we hebben enkele leuke & hippe trends kunnen spotten. De trends beperken zich uiteraard niet enkel tot retro geboortekaartjes maar vormen toch een perfect geheel met deze trendy stijl!

Een eerste opvallende trend is de typografie. Het afwisselen van verschillende lettertypes in verschillende groottes en kleuren zorgt voor een dynamisch ontwerp en zorgt voor een zeer trendy kaartje. Bovendien zijn er diverse leuke retro lettertypes die voor een geslaagde combinatie zorgen met bijvoorbeeld een moderne lay-out.

TA05500-1300063-03-1

Geboortekaartjes met een retro vorm en uitstraling

We hadden al even vermeld dat een retro geboortekaartje absoluut niet gebonden is aan een bepaalde vorm. Spelen met unieke vormen zorgt er dan ook voor dat jouw geboortekaartjes er steevast uitspringen! 

TA05500-1300092-03

Kijk zeker ook even rond voor extra inspiratie, je zal versteld staan hoeveel opties je hebt. Zo stuit je vroeg of laat op het perfecte retro geboortekaartje!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *