Een gedeeld communiefeest: hoe pak je het aan?

Een communiefeest is een unieke en memorabele gebeurtenis, maar er komt natuurlijk ook veel bij kijken. Heb je een tweeling? Dan is het vanzelfsprekend dat ze samen hun communiefeest vieren. Het is ook mogelijk om het communiefeest samen met het buurmeisje of de buurjongen of met neefjes of nichtjes te organiseren. Het is niet alleen leuk voor jouw zoon of dochter, maar bovendien spaar je ook geld uit. Een plan van aanpak voor een gedeeld communiefeest vind je hier! 

Gedeeld communiefeest: uitnodigingen met hetzelfde thema

Om het gedeelde communiefeest aan te kondigen heb je natuurlijk een gepaste uitnodiging nodig. Staat het communiefeest in het teken van broers of zussen? Zorg dan dat het thema van de uitnodiging bij beide communicanten past. Uiteraard heeft niet iedereen dezelfde hobby’s, maar zoek toch een gedeelde interesse. Houden de communicantjes bijvoorbeeld allebei van voetbal of prinsessen? Maak dan uitnodigingen rond dat specifieke thema. 

 

Een andere leuke optie is om samen één uitnodiging te sturen. Een toffe collage of twee gelijkende foto’s maken samen een uitstekende uitnodiging!

 

communiekaart gedeeld communiefeest

Maak een genodigdenlijst aan

Als je een keuze hebt gemaakt over de lay-out van je uitnodigingen, bepaal je wie er een ontvangt. Bij broers en zussen is het eenvoudig, want het gaat om dezelfde familie. Houdt je kind een communiefeest met een vriend of vriendin? Zorg er dan voor dat de familie aan beide zijden wordt uitgenodigd. Beide partijen bepalen uiteraard zelf of ze een groot feest houden of de gebeurtenis vieren in beperkte kring. Leg daarna de genodigdenlijsten bij elkaar en kijk of er gezamenlijke vrienden tussen staan. Zo voorkom je dat een genodigde twee keer dezelfde uitnodiging krijgt. 

Stem de outfits op elkaar af

Bij een gezamenlijk feest is het leuk om de outfits van de communicanten op elkaar af te stemmen. Op die manier krijgen de genodigden het gevoel dat het om een geheel gaat. 

 

gedeeld communiefeest

Pakjestijd: zorg voor aparte tafels

Is de grote dag aangebroken? Zorg dan voor twee aparte tafels waar de communicanten hun cadeautjes kunnen plaatsen. Want je wil natuurlijk niet dat de cadeautjes bij de verkeerde communicant terechtkomt..

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *