Gouden tips om originele communiekaarten te maken

Wil je originele communiekaarten maken? Gebruik dan een leuke foto van de communicant. Om het speelser aan te pakken dan een foto op het bankje in je achtertuin, hebben we enkele hippe ideeën om de coolste kiekjes vast te leggen.

Communiekaarten met unieke foto’s

Doorbreek alle clichés en trek naar een unieke locatie om foto’s te maken voor de communiekaarten en bedankjes. Voor stoere foto’s trek je naar een oud industriepark, een met graffiti bespoten brug of een skatepark. Wil je eerder een lieve foto op een schattige locatie? Zoek dan een groot bloemenveld waar de communiekant zich kan verstoppen of vraag in de haven of je op één van de boten foto’s mag nemen.

 Originele communiekaarten maken met foto

Een originele foto kan je natuurlijk ook bij je thuis maken. Is er een rustige straat in de buurt of heb je een prachtige egale oprit? Haal dan de stoepkrijtjes boven en maak een leuke tekening. Zorg dat de communicant deel uitmaakt van deze tekening. We geven enkele voorbeelden:

 

–          Een regenboogprinses

–          Een échte fee

–          Zweef door de lucht met ballonnen

 

uneike foto communiekaart

 

Bron: Tout Petit Pixel

Geef nog niet alles prijs op de communiekaart

Om de outfit van de communicant nog geheim te houden tot op het feest, maak je foto’s die nog niet alles onthullen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van het strikje in haren van de communiekant of de stoere schoenen van het feestvarken.

Ook als de communicant wat verlegen is, kan je nog steeds superleuke foto’s maken! Net niet naar de camera kijken kan evenveel impact hebben als een close-up.

communiekaart met foto verlegen

Communiekaarten zonder foto

Vind je van jezelf dat je niet de beste fotograaf bent en wil je liever een communiekaartje zonder foto? Ook dan kan je een origineel communiekaartje maken. Voor een muzikale zoon of dochter kies je bijvoorbeeld voor een kaartje met muzieknoten. Heb je een echte voetballer in huis, dan is een communiekaartje met een voetbal helemaal op zijn plaats. Voor vrolijke dames is een kaartje met een bloemetje of een communiekaartje met een schattige uil een leuk idee. 

 

originele coimmuniekaarten met foto maken

originele coimmuniekaarten foto


originele coimmuniekaarten zonder foto

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *