Is binnenkort je beste vriendin, je partner of één van je ouders jarig en je weet niet wat je moet doen? Een surprise party is de manier om ze te laten zien: ‘hé we zijn je verjaardag niet vergeten’.
Belangrijk bij een surprise party is dat het een goed bewaard geheim blijft voor de jarige. Zorg dus zeker dat je een plan B hebt voor het geval dat de jarige een voorstel doet voor dezelfde datum. Als je tijdens je voorbereidingen hoort dat de persoon naar de plaats voor het verrassingsfeest komt, moet je er zeker van zijn om hem of haar af te kunnen leiden.
Een surprise party ook geen echt feest zonder volgende elementen:
– Feestdecoratie, Locatie en Thema
– Gasten
– Eten en drinken
– Muziek en belichting
1. De uitnodiging
Een uitnodiging is een onmisbaar onderdeel van de verrassing. Iedereen moet op tijd en discreet worden verwittigd. Hoewel ze best redelijk lang op voorhand wordt verzonden, Mag dit best een bijzondere uitnodiging zijn. Tenslotte is een verrassingsfeest ook iets heel bijzonders. Je kan ervoor kiezen om de uitnodiging helemaal te personaliseren met een foto. Maar ook kan je uitnodiging volledig in het thema worden gemaakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een uitnodiging als cinematicket of voor een uitnodiging met een foto van de jarige.
2. Locatie
Eerst vooral is het belangrijk een goede locatie te vinden voor het feest. Afhankelijk van waar je feestlocatie zich bevindt en hoe deze eruit ziet, kan je gaan voor een bepaald thema. De ene locatie vormt al meer een decor dan de andere. Enkele voorbeelden:
Een mooie tuin, een zomers strand, een kasteel, een oud fabriekspand,…
Voor de locatie keuze van je locatie hou je natuurlijk rekening met het seizoen, periode in het jaar, beschikbaarheid en budget. Als je surprise party thuis doorgaat, waarschuw dan zeker de buren. Zo loop je minder kans om de politie over de vloer te krijgen en wordt je feest ook niet midden in de nacht onderbroken.
3. Gasten
Naast de uitnodiging is het belangrijk dat de gasten natuurlijk niets gaan zeggen. Vermeld zeker op de uitnodiging dat ze erop moeten letten dat ze niets zeggen. Je kan hier altijd een uitdaging aan vast hangen, bijvoorbeeld ‘Hij/zij die het eerste zijn mond voorbij praat staat in voor de volledige afwas’ . De motivatie om op te letten zal zeker groter worden!
4. Eten en drinken
Een feest is al snel een dure aangelegenheid. De kosten spreiden is dus een goed idee! Vraag bijvoorbeeld aan elke gast om iets mee te brengen voor het feest: drank, chips, hapjes… Op een feest moet er gewoon gezorgd worden dat er genoeg is en met wat hulp lukt dat vast en zeker!
5. Muziek en belichting
Last but not least moet je ook denken aan muziek en belichting. Die zijn echt noodzakelijk voor een geslaagd feest! Het kan altijd gebruikt worden net voor de verrassing . Als de gasten aankomen is het zeker aangenaam als er wat muziek speelt en dat ze niet in een koele stilte moeten zitten wachten. Tijdens het feest, is muziek a must. Je hoeft hier geen dure DJ voor in te huren. Met een leuke afspeellijst van op je computer kan je al heel wat wonderen doen. Zorg voor variatie tussen modern en wat ouder, trage en snelle muziek. Doe ook een oproep aan de gasten om mee te denken over de favoriete muziek van de jarige. Het wordt uiteindelijk zijn of haar feest!
Het organiseren van een verrassingsfeest kan super tof zijn. Natuurlijk hangt er heel wat van af. Eens er ‘suprise’ geroepen is, kan men echt beginnen met feesten!!