Tuinfeest organiseren? Vergeet de aankleding niet!

De zomer komt eraan en de zon straalt als nooit tevoren. Kortom: de tijd van de tuinfeesten is eindelijk aangebroken. Maar vóór je de nodige inkopen doet en je gasten uitnodigt, loont het de moeite om even stil te staan bij de aankleding van je tuin. Een gezellige setting is namelijk een must voor een geslaagde avond! Ontdek hier hoe je je tuin omtovert tot een feestelijk decor.

Follow Shannon Collins’s board Garden Party on Pinterest.

Geen tuinfeest zonder sfeerverlichting

Geen tuinfeest zonder sfeerverlichting

(www.party-ideas-by-a-pro.com)

Organiseer je een tuinfeest in de namiddag? Hou er dan rekening mee dat de avond sneller valt dan je denkt. Een minimum aan verlichting is dus een vereiste. En waarom van de nood geen deugd maken? Hier alvast enkele suggesties: 

  • Sierverlichting bestaat in allerlei maten en gewichten. Van subtiele minilichtjes tot intrigerende buitenspots, alles is mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van lampionnen?
  • Hou je van een streepje romantiek? Dan zijn kaarsen natuurlijk een voltreffer. Ideale sfeermakers én een goeie manier om de muggen weg te houden.
  • Ook leuk: fakkels planten in je tuin. De perfecte metgezellen voor je barbecuefeestje. 

Koppel het esthetische aan het nuttige

Het is niet omdat je een tuinfeest geeft, dat je je volledige tuin moet openstellen. Wil je het net gezaaide stuk gazon liever afschermen? Doe het dan op een decoratief verantwoorde manier. Zo lenen strobalen zich perfect als omheining en tegelijk geven ze je tuinfeest een decoratief karakter. Twee vliegen in één klap! 

Tuinfeest organiseren? Vergeet de aankleding niet!

(inspireyourlook.com)

Tuinfeest organiseren? Denk ook aan het comfort van je gasten

Wat je gasten écht van je tuinfeest verwachten? Gezelligheid, plezier, hapjes en drankjes. Aankleding en comfort gaan dan ook hand in hand. Enkele tips: 

  • Installeer een ijsbad in je tuin. Het ziet er niet alleen leuk uit, je kunt er ook de drank koel in houden. Perfect voor een zomerfeestje!
  • ‘s Avonds kan het snel afkoelen. Laat je gasten niet in de kou staan en installeer een tuinkachel en voorzie een stapel dekentjes voor de echte koukleumen. Gezellig en lekker warm.
  • Mag het ietsje meer zijn? Dan kun je een heuse tuinbar installeren, inclusief tapkraan, cocktails en salsamuziek. Het feest kan beginnen!

You might also like

Geef hier jouw mening