Verjaardagsuitnodigingen maken van a tot z

Een feestje geven voor je verjaardag: daar hoort een toffe uitnodiging bij! Maar heb je geen inspiratie of weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen wij je graag op weg. Een overzicht van de belangrijkste do’s en don’ts voor al wie verjaardagsuitnodigingen wil maken

 

verjaardagsuitnodigingen maken

Wat is jouw persoonlijke stijl?

Wil je verjaardagsuitnodigingen versturen, dan is het altijd leuk om die te laten ‘matchen’ met je eigen stijl en persoonlijkheid. Ga je meestal klassiek gekleed in neutrale kleuren, of hou je juist van uitbundige prints en felle accenten? Stel je kwaliteit altijd boven alles, en spaar je weleens voor een designmeubel of een ander waardevol object? Zorg er dan voor dat je uitnodigingen die specifieke karaktertrek van jou weerspiegelen. Het zal de genodigden zeker opvallen.

Themafeest of niet?

Het verschilt natuurlijk van generatie tot generatie, maar soms wordt een verjaardag al eens gevierd met een themafeest. Ook daarop kun je uiteraard inspelen met je uitnodigingen, want die doen dienst als ‘teaser’ voor je feestje. Heb je bijvoorbeeld hier al eens aan gedacht?

  • Sixties-hippies. Speel het thema van de ‘flower power’ helemaal uit, zowel in je uitnodigingen als in de dresscode voor je feest.
  • Swingende party. Is het de bedoeling dat er simpelweg gedronken, gedanst en plezier gemaakt wordt op je verjaardagsfeest? Kies dan voor een frivole, ‘snorrige’
  • Klassieke cocktaildrink. Sommige verjaardagen wil je wat ‘groter’ vieren – een vijftigste of zestigste verjaardag, bijvoorbeeld – en dan is een stijlvolle uitnodiging altijd op z’n plaats. Al dan niet met foto, bijvoorbeeld eentje van vroeger en van nu.

Verjaardagsuitnodigingen maken: vergeet de enveloppe niet

Vaak besteed je zo veel aandacht aan het ontwerp van je uitnodigingskaart dat je de enveloppe uit het oog verliest. Zonde, want ook daarmee kun je eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan ‘priority – par avion’-enveloppen met het typische blauw-rode randje: die vormen een stijlvol omhulsel voor je zorgvuldig ontworpen uitnodiging.

 

Voor kinderverjaardagen geldt dan weer: ga voluit voor kleur! Niet alleen de uitnodiging zelf mag vrolijk gekleurd zijn, ook de enveloppes kun je in verschillende kleuren uitkiezen. Alles beter dan een saaie, witte enveloppe, toch?

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *