De babyshower, een leuk feestje voor de mama-to-be!

Wat ooit begon als een heuse traditie in India, kwam via ‘the States’ overgewaaid naar Nederland : de babyshower!
In India was deze babyshower -zo zullen we deze variant voor het gemak maar even noemen- een traditioneel feest, compleet met Hindoe priester. De mama werd hierbij overladen met lekkernijen zodat er echt ‘Indiaas glorie’ op de wereld zou komen. Natuurlijk werden er ook cadeautjes uitgedeeld. Dit was de manier om zowel mama als baby welkom te heten in de familie. Een mooi feest dus, met een prachtige betekenis.

babyshower5

 

In Amerika pakken ze dit feestje net iets anders aan… Meestal zijn het surprise party’s waarbij de gelukkige wordt verrast door vriendinnen en verwend wordt met luxe cadeaus of geld om de babyuitzet zelf helemaal compleet te maken. Niet zo’n betekenisvol feest als in India, maar de babyshower is inmiddels ook al een echte traditie. Vooral bij het eerste kindje wordt er groots uitgepakt.

babyshowercollage

Where to go and what to do?

De babyshower wordt ook in Nederland steeds populairder. Het is dan ook superleuk om zo’n feestje te organiseren voor je zus of beste vriendin. Wordt het een verrassingsfeestje of laat je haar meebeslissen wie er wanneer en waar mogen meegenieten ? Er is natuurlijk van alles mogelijk, maar vergeet bij het plannen de conditie van de zwangere niet. De een springt tot vlak voor de bevalling vrolijk rond terwijl de ander vanaf 6 maanden puffend de dag door moet komen. Meestal wordt de babyshower aan het begin van het zwangerschapsverlof gegeven, want dat moet natuurlijk ook gevierd worden. Bovendien moet die buik wel een échte zwangere buik zijn als er zo’n feestje voor je georganiseerd wordt. Er zijn allerlei leuke dingen te bedenken die je kunt doen tijdens de babyshower, een leuke quiz tijdens een lekkere brunch of high tea bijvoorbeeld. Niet iedereen houdt van een quiz, maar dit is wel een heel leuk idee:

  • de babyvoorspelling : je vraagt alle genodigden voorspellingen te doen over de baby zoals de naam, het geslacht, het gewicht, op wie hij/zij zal lijken…. Degene die het dichtst in de buurt komt wint iets leuks, zoals bijvoorbeeld een heerlijke handcème of bodylotion. Het hoeft allemaal niet duur te zijn. De babyvoorspellingskaartjes hebben wij al voor jullie gemaakt! Je kunt ze gratis downloaden!

 

Met persoonlijke uitnodiging

Een feestje is altijd geweldig ! Wat is leuker dan iedereen bij elkaar te krijgen, lekker te eten, te kletsen en te lachen. Hebben jullie een grote vriendinnenclub en wil je zeker weten dat iedereen er is? Stuur dan iedereen een leuke babyshower-uitnodiging. Niemand mag het feestje missen tenslotte. Bovendien is het een leuke herinnering voor het babyboek van de newborn, ‘dit deden ál jouw tantes voor jou toen je nog in mama’s buik zat’… Leef je dus helemaal uit in het organiseren van de babyshower voor jouw vriendin. Leuke tafelversiering maar ook bedankjes mogen niet ontbreken op zo’n leuk feestje. Voeg hier de lekkere hapjes aan toe en misschien wel een glaasje bubbels (alcoholvrij natuurlijk) voor een gegarandeerd succes! Let’s throw a babyshower!

 

TA05502-1700002-1TA05502-1700006-1

Voor de papa’s

De babyshower is natuurlijk echt een meidending ! De papa’s worden volledig buiten spel gezet. Maar wat let hem om met zijn vrienden en broers zelf een feestje bouwen om het einde van de zwangerschap te vieren. Dit wordt ook wel een dadchelor party genoemd, hier komen meestal wel wat ludieke tests aan te pas om te checken of de papa-to-be klaar is voor het echte werk.

Geef hier jouw mening