Geboortekaartjes ophangen: 6 DIY ideetjes

Vind jij het ook zo leuk om kaartjes met felicitaties te krijgen? Wij ook! Maar soms zijn ze zodanig mooi of waardevol dat je ze niet weg kunt gooien, je wilt ze het liefst allemaal ergens neerzetten en er elke dag opnieuw naar kijken. Wij laten je op 6 manieren zien hoe je je geboortekaartjes kan stylen zodat iedereen ze kan bewonderen. En het leuke is, je kan alles makkelijk zelf maken!

1.     De vintage houten meter

Je hebt vast en zeker wel nog eentje liggen, een houten vouwmeter van ongeveer twee meter. Vouw deze in zigzag open zoals op de afbeelding en doe met een lijmpistool een dotje lijm op de korte stukjes, net na de kruising. Plak hier telkens een kleine, houten wasknijper in (knijpopening naar boven) en laat drogen. Het enige wat je nu nog moet doen is de mooiste geboortekaartjes uitkiezen om op te hangen.

2.     Speelse elastiek

Voor dit kader heb je slechts 2 items nodig: een mooie kaderlijst naar keuze en een leuke elastiek van ongeveer 3 meter, afhankelijk van de grootte van je kader. Misschien heb je nog een ongebruikt kader liggen, en anders kan je er waarschijnlijk wel eentje op de kop tikken in de kringloopwinkel in de buurt. Mocht je dit nodig vinden, kan je het kader eerst schilderen voordat je het gebruikt.

Maak een klein, stevig knoopje met de uiteinden van je elastiek en bind deze rond het kader totdat je voldoende spanning hebt. Verschuif de elastiek indien nodig nog een beetje, zodat het knoopje net achter de lijst verstopt zit. Nu nog jouw lievelingskaarten tussen de touwtjes vaststeken en klaar!

kaarten-lijst
Foto: eenigwonen.nl

3.     Nature rules

Dit knutselproject kan je koppelen aan een ontspannende boswandeling. Kijk rond terwijl je de frisse boslucht inademt. Zie je ergens een mooie tak met veel vertakkingen liggen? Ideaal!

Laat de tak voldoende drogen en borstel het daarna af met een kleine borstel, zodat de kaarten niet vuil of vochtig worden. Zet je tak in een smalle vaas of in een bloempot zand of aarde. Zorg dat de vaas stabiel staat, leg er eventueel steentjes in zodat deze vaster op de grond staat. Perforeer je gekozen kaarten en rijg ze door de takjes en twijgjes. De kaartjes die je ontving vormen nu een echt decoratie-element in de woonkamer! 

kaarten-ophangen
Foto: eenigwonen.nl

 

4.     Creatief met kippengaas

Vintage is weer helemaal in! Voor dit opvallend DIY-kader ga je best eens op bezoek naar (de zolder van) je ouders, naar een rommelmarkt of naar de tweedehandswinkel. Grote, goudkleurige kaders als deze kun je daar makkelijk op de kop tikken. Knip een stuk kippengaas (+ 2 cm marge) ter grootte van de opening van de lijst. Plak of timmer dit vast aan de achterkant van het kader. De tape zorgt er ook voor dat de scherpe hoekjes van het gaas wat verborgen zijn. Nu kan je je helemaal laten gaan met kleine wasknijpertjes en je lievelingskaarten! 

fotokader_goud
Bron: Liesellove.be

 

5.     Romantisch nostalgisch

Ook voor dit knutselproject kan je beter eens in het bos gaan wandelen. Als je een lange, rechte tak gevonden hebt, laat je deze drogen en borstel je het vuil ervan. Kies verschillende linten en kadertjes die jij mooi vindt en steek je ontvangen geboortekaartjes in de kaders. Bevestig de linten aan de kaders met behulp van een lijmpistool en laat goed drogen.

Je kan meerdere kaders aan één lint hangen, maar zorg ervoor dat het uiteindelijke gewicht goed verdeeld is over de tak, anders zal deze schuin hangen. Leg de tak op een tafel en schik de kaders totdat je een leuke combinatie gevonden hebt. Je kan de linten rond de tak knopen of de met duimspijkers aan het hout bevestigen.

467d4e3d29eb3a7810371c620f2941bc
Foto: Freshideen.com

6.     Kralen rijgen

Kies de soort kraal die jij graag ziet of combineer verschillende kleurtjes. Neem voldoende grote parels, zo zal het eindresultaat mooier ogen (zie foto). Rijg de kralen vervolgens aan een touw totdat je de ketting lang genoeg vindt. Steek bijvoorbeeld om de 6 kralen een gordijnkniipertje tussen. Zorg dat deze knijpers voldoende ver uit elkaar hangen, anders zullen de geboortekaarten elkaar overlappen.

Knoop een lusje aan de uiteinden van het touw. Deze lusjes zorgen ervoor dat de kralenketting eenvoudiger op te hangen is. Ziezo, je DIY kralenketting is klaar! Nu kan je in stijl je geboortekaartjes ophangen!

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *