Mama blunders, we maken ze allemaal!

Mama zijn kun je niet leren. Het moederschap wordt geboren op het moment dat je kindje op de wereld komt, dat is zeker. Maarrrr, ook de oermoeders onder ons maken wel eens een foutje! Zelfs de allerbeste moeders hebben al eens één van onderstaande mama blunders meegemaakt. Dat weten wij -als ervaren moeders- écht heel zeker…. Dus schaam je niet, absoluut niet nodig! Onze ervaringen met mama blunders op een rijtje:

De luiertas met alles behalve … de luiers

Met stip is dit mama blunder nummer 1: de luiers niet aangevuld na het laatste uitje. Heel vervelend als je dat uitgesproken poepluchtje van jouw baby ruikt. Hopelijk ben je op stap met een collega-mammie die wél aan de luiers heeft gedacht. 

Setje reservekleertjes vergeten

Je baby heeft zijn of haar outfit helaas niet schoon kunnen houden. Maar het reservesetje dat echt áltijd in je luiertas zit, had je gisteren al gebruikt. Oeps… dat moest nog aangevuld worden. Slaapgebrek is inderdaad niet zo best voor je korte termijn geheugen.

Zwangerschapsdementie, maar dan na de bevalling

Alles vergeten is kenmerkend voor de zwangerschap. Maar vergis je niet, als je pas mama bent gaat het gewoon door! Je vergeet een boel, je bent verstrooid en chaotisch. Dus schrik niet als de hagelslag in de koelkast staat. Of als je wilt pinnen en je weet plots je pincode niet meer. Hoort er allemaal bij!

Tijd voor een flesje

Je baby heeft honger, tijd voor het laatste flesje van 23u. In het kader van diezelfde vergeetachtigheid: geen melkpoeder meer. Lange leve je moedertje die om de hoek woont en altijd alles op reserve heeft!

Ook een leuke in het kader van babyvoeding: wel het torentje met voeding en een flesje water meenemen als jullie op stap gaan, maar het flesje op het aanrecht laten staan.

Nagelschaartjes…

Babynageltjes knippen is niet snel nodig gelukkig. We kunnen dit dus nog even uitstellen. Maar het moment van die kleine nageltjes knippen is onvermijdelijk. En ook daar zal je niet de enige zijn die per ongeluk in een vingertje knipt. 

 

Weer aan het werk

Het verlof zit erop! Weer lekker aan het werk. Dag joggingbroek en slobbertrui! Hallo zwart jurkje, wat is dat lang geleden. Eindelijk weer make-up, oorbellen en pumps. Alleen jammer van die melkvlekken op allebei je schouders… En die zitten er dus de hele dag. Lang leve de mama blunders!

Voor de mama’s die nog borstvoeding geven

Geef je nog borstvoeding en is afkolven nodig tijdens je werkuren, stop die zoogcompressen dan maar standaard in je tas. 

Velletje tussen de rits

Nog snel even dat jasje dicht risten en je kind zet het op een krijsen. Voor je door hebt dat het velletje tussen de rits zit ben je een halve minuut verder. Je schuldgevoel is nu zo groot als de oceaan, daar kom je nooit meer overheen. Tot er een dag komt dat je de vingers van je kleintje tussen het keukenkastje of de deur klemt…. Yep, het schuldgevoel kan echt groter!

De wielen van de kinderwagen zijn: rond

Wielen zijn rond, natuurlijk weet je dat. En die rem, jahaa. Logisch dat je de kinderwagen op de rem moet zetten. Maar dat die stoep een beetje afloopt, dat wist je niet. Wist je wel dat je zo snel kon rennen? De combinatie adrenaline en moederinstinct haalt je oerkracht naar boven. 

De buggy

Je bent nu echt een doorgewinterde moeder en komt niet meer voor verrassingen te staan. Je baby is inmiddels een dreumes en kan gezellig mee in de buggy. Handig tijdens het shoppen! Niet té veel tassen aan de buggy hangen trouwens, anders heb je kans op kiepgevaar. Been there, done that! 

 

Ow ja, ook altijd kind+buggy checken voor je de winkel uitloopt. Het is echt heel erg vervelend als het alarm afgaat omdat je kleine dat leuke gekleurde artikel mee naar huis wil nemen.

 

Meer lezen over onze mammie ervaringen? Aan het werk na je zwangerschapsverlof is een aanrader!

 

You might also like

Geef hier jouw mening