De leukste en meest romantische trouwtradities

Een huwelijk heeft veel tradities die we maar al te graag overnemen. Denk aan het gooien van rijst, het verborgen houden van de trouwjurk of het samen aansnijden van de taart. Allemaal super leuk natuurlijk, maar het is leuker als je ook de betekenis weet van de leukste en meest romantische trouwtradities. 

Hieronder enkele leuke trouwtradities waarvan we de betekenis zeker zouden moeten weten.

Geheime trouwjurk

 

Eén van de bekendste trouwtradities: de bruid houdt haar trouwjurk geheim voor haar partner tot de trouwdag. Dit omdat men vroeger dacht dat het ongeluk zou brengen als de partner de trouwjurk al zou zien. En dit willen we natuurlijk niet. Ook is het super romantisch en bijzonder is als je partner je trouwjurk voor het eerst op jullie eigen bruiloft ziet. En je van top tot teen bekijkt. Geloof mij maar dat is een moment om nooit te vergeten.  

Something blue..

 

Something old, something new, something borrowed and something blue. Deze kennen we allemaal wel. Deze trouwtraditie is overgewaaid van Engeland maar inmiddels een begrip geworden bij al onze Nederlandse bruiloften.  Op de huwelijksdag draagt het bruidje vier bijzondere dingen: iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws. Something old staat voor vroeger, something new staat voor je nieuwe leven als getrouwde vrouw, something borrowed staat voor een toekomst vol weelde en something blue is de kleur van trouw. 

Rijst gooien

 

Als het bruidspaar na de ceremonie vertrekt, gooien familie, vrienden en kennissen rijst over hen heen. Ziet er erg leuk uit voor de foto’s!  En jullie vrienden kunnen zich dan eens goed uitleven 🙂 Deze traditie komt vanuit het verre Oosten. Daar wensen de gasten het bruidspaar een heel gelukkig en vruchtbaar leven toe. 

Taart aansnijden

 

Het samen aansnijden van de taart. Nog een traditie waar we allemaal maar graag aan meedoen. De betekenis erachter is ontzettend mooi en maakt het extra bijzonder. Bij het aansnijden van de taart houdt namelijk het bruidje het mes vast en de bruidegom legt zijn hand eroverheen. Dit symbool staat voor verbondenheid en de belofte dat jullie voor elkaar zullen zorgen. Hoe mooi is dat!

Gooien van het bruidsboeket

 

Het gooien van het bruidsboeket naar je ongetrouwde vriendinnen. Diegene die dit vangt is de eerst volgende die gaat trouwen.  Een beetje gevoel voor richting is er wel bij nodig. Maar het is super leuk om te doen en geweldig voor de trouwfoto’s. Waarom doen we dit eigenlijk? Lang geleden geloofde men dat er maar een paar mensen echt gelukkig met elkaar trouwden. En dat het ook geluk brengt om de bruid aan te raken. Het ging zelf zo ver dat ze stukjes van de jurk scheurden om een stukje van dat geluk mee naar huis te nemen. Om dit te voorkomen gooien de bruidjes nu het boeket weg, liefst achterstevoren zodat niemand kan worden voorgetrokken…

Bruidssuiker

 

Aan het eind van jullie trouwfeest geef je alle gasten als bedankjes heerlijke bruidssuikers mee. Tegenwoordig doen we dit om iedereen een herinnering aan jullie dag mee te geven en als bedankje voor het aanwezig zijn op jullie grote dag.  Maar het oorspronkelijke idee erachter is dat je 5 bruidssuikers meegeeft in een mooie verpakking, en deze 5 snoepjes staan voor; geluk, liefde, trouw, voorspoed en vruchtbaarheid. 

Blikjes

 

Leuke trouwtraditie die niet zomaar onopgemerkt kan blijven. De blikjes achter de auto! 

En gigantisch kabaal dus iedereen weet gelijk dat jullie getrouwd zijn. Het is nodig dat het zo’n geluid maakt, want deze traditie is er om de boze geesten af te weten. Een hele oude maar ontzettend leuke traditie!  Sommige gaan nog een stapje verder want met de trouwauto (met blikjes) voorop en een hele toeterende stoet erachter zou er geen boze geest meer te zien zijn. 

 

Over de drempel tillen

Enorm leuke traditie, de bruidegom draagt zijn mooie bruid over de drempel van hun huis of hotelkamer. Dit komt van vroeger, toen dachten ze dat de bruid boze geesten meenam vanuit het ouderlijke huis, en door haar over de drempel te dragen, worden deze geesten op een dwaalspoor gezet. 

 

Dus wil je een trouw, vredevol en vruchtbaar huwelijk, zonder geldzorgen, zonder kwade geesten, met geluk, verbondenheid en hoop je altijd voor elkaar te kunnen zorgen? Volg dan al deze bovenstaande trouwtradities en het geluk staat aan jullie kant… 

Wil je nog meer lezen over het huwelijk, trouwen en alles wat daarbij hoort. Check dan onze trouwblog voor de leukste artikels!

 

Standaard afbeelding
Marion Dieleman

Als echte enthousiasteling vind ik het heerlijk om mijn inspiratie en ideetjes met jullie te delen.
Ik werk dan ook met veel plezier bij Tadaaz, want hier krijg ik de kans om dit te doen. Niet alleen in een blog boordevol leuke tips en weetjes, maar ook door onze geboortekaartjes, trouwkaartjes, feestkaartjes en een heleboel bedankjes! Celebrate and enjoy the Happy Moments in life.

Artikelen: 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.