Originele doopsuiker? Steek je suikerbonen in een modern jasje!

 originele doopsuiker 4

Hoewel er van iedereen een dubbelganger zou bestaan – ben jij de jouwe al tegengekomen? – zijn we toch allemaal uniek. Zo ook jullie kleine spruit. En om hem of haar op gepaste wijze voor te stellen, is een origineel geschenkje altijd gepast.

En met origineel bedoelen we echt wel superorigineel. Kies dus voor doopsuiker waar je zoon of dochter later trots op kan zijn en ontdek onze 3 out of the box ideeën!

Originele doopsuiker is niet altijd doopsuiker

Vroeger moest en zou het doosje doopsuiker gevuld zijn met suikerbonen. In 2014 is dat anders. ‘Doopsuiker’ kan vandaag de dag immers vanalles zijn: rotsjes, marshmellows, zuurtjes, lolly’s, potjes jam en ja, zelfs een flesje bier gepersonaliseerd met de naam van je kleintje, … Je kan het bijna zo gek niet bedenken of het wordt als doopsuiker gebruikt.

Het moet trouwens niet altijd iets zijn om te eten of te drinken. Tegenwoordig zien we vaak ook sleutelhangers of kleine (gepersonaliseerde) gadgets zoals kleurpotloden of een schilderset.

Zo kan je naast je gewone doopsuiker ook persoonlijke cadeaus geven aan je beste vrienden en naaste familie. Voor de grotere groepen zoals collega’s blijft traditionele doopsuikerverpakking echter wel de ideale methode om het blije nieuws met iedereen te delen!

Out of the box doopsuiker verpakkingen

Als je bij suikerbonen denkt aan “saaie verpakking”, dan heb je het mis. Tegenwoordig kan je zowat alles naar smaak (en budget) personaliseren.

Tubes, plastic of metalen doosjes, wikkels voor chocoladerepen, snoepzakjes met gepersonaliseerd label of washandjes, Pringles potjes of Legoblokjes, bierglazen en –flesjes, enzovoort kunnen tegenwoordig ook voorzien worden van een nieuw etiket met daarop de naam (en evt. het gewicht, lengte en de geboortedatum). Zo kan je dus altijd wel iets leuk en origineel doen!

Ook de gekende doopsuikerverpakking is geëvolueerd. Je doopsuiker uitdelen in een kubus met dezelfde stijl en kleuren als je geboortekaartjes? Dat kan! Het is bijvoorbeeld leuk om verschillende soorten en formaten met hetzelfde motief te combineren. Maak er één groot geheel van en ook de presentatie zal er super uitzien!

doopsuikerverpakking

En tot slot: een originele presentatie van je doopsuiker

Ten slotte moet je ook nog iets hebben om al dat moois en lekkers te etaleren. De afgelopen jaren werd er steevast gekozen voor een doopsuikerboom waar je dan de doopsuiker kon inhangen of kon onder zetten. Maar ook dat idee is aan vernieuwing toe.

doopsuikerboom
Bron: Lief en Leuk

Wat dacht je bijvoorbeeld van een retro koffer waar je alle doopsuiker instopt. Of maak gebruik van zo’n hippe kauwgomballenautomaat waarmee je gasten zelf hun doosjes kunnen vullen. En wil je de presentatie later hergebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een speelgoedkist die nog jaren in de kamer van je kindje kan prijken!

 originele doopsuiker 3Bron: Paspel Poezen

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *