De kersttrends voor 2022

Ja hoor, het is weer bijna zover, kerst komt met rasse schreden dichterbij. Hoog tijd om eens dé kersttrends van dit jaar op een rijtje te zetten. 

Rood, groen en goud 

Na een paar vreemde kerstperiodes de afgelopen jaren gaan we dit jaar weer helemaal back to normal, back to traditional. En dat mogen we letterlijk nemen. Een grote kersttrend dit jaar is de traditionele kerstboom met rood en goud. Als complementaire kleur springt rood echt in het oog in je groene boom en de gouden accenten maken het allemaal nog feestelijker. De traditionele kerstkleuren zijn ook dit jaar terug van nooit weggeweest. 

We gaan een kerstperiode tegemoet waar iedereen zich focust op de kleine gelukjes die kerst echt magisch maken. Zo wordt samenzijn met familie en vrienden belangrijker dan ooit. Verras daarom je naasten met een mooi kerstkaartje. We geven je hieronder alvast een paar voorbeeldjes van kaartjes die perfect binnen het traditionele kleurenschema passen. Zo kan je je kaartjes afstemmen op je interieur. Leuk toch?! 

Stijlvolle kerstkaart met hulst
Leuk kerstkaartje met fotostrip
Lief kerstkaartje met goudfolie en foto

Een neutrale kerst 

Een tweede kersttrend is er eentje waarbij we niet gaan voor een witte kerst, maar een neutrale kerst. Kleuren als linnen, champagne, beige en goud staan centraal. 

TIP: neem foto’s in je kerstinterieur en gebruik die om een kaartje te personaliseren. Onderstaande kaartjes passen alvast perfect bij een neutraal interieur.

Kerstkaart met afgeronde hoeken en jullie foto
Unieke foto kerstkaart met goudfolie
Stijlvolle kerstkaart met fotocollage

Nature all the way 

Een derde kersttrend die we vaak zien terugkeren dit jaar is natuurelementen integreren in huis. Groene tinten en karamel staan centraal en kunnen gecombineerd worden met lila, goud en wit. Kerstdecoraties die bij deze trend passen zijn dan bijvoorbeeld dennenappels, bosdiertjes…Wil je een bohemian touch geven aan je kerstboom dan kan dit perfect met deze trend. Combineer dan met macramé versieringen en maak een echt bohemian forest van je woonkamer. 

Ook hier geven we een aantal tips voor kerstkaartjes die perfect passen binnen deze trend. 

Nieuwjaarskaart met foto en dennenappels
Unieke kerstkaart met koperfolie
Houten kerstkaart met rendier en 3D-effect

Heb je door het zien van deze leuke kersttrends zelf zin gekregen om een origineel kerstkaartje te maken? Ontdek al onze kerstkaartjes hier en maak snel en eenvoudig een gepersonaliseerd kerstkaartje.

Zelf nog leuke kersttips? Laat het ons weten in de comments!

Ina Desplenter
Ina Desplenter

Voor een feestje ben ik altijd te vinden. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje als ik een prachtige uitnodiging uit mijn brievenbus mag vissen. Ik vind het altijd spannend om de omslag open te maken, want het is toch altijd een beetje een verrassing hé? Van wie komt het kaartje? Voor welke gelegenheid?... De kerstperiode vind ik dan ook echt superleuk. Dan kijk ik elke dag in mijn brievenbus in de hoop daar nieuwe kaartjes te vinden.

Artikelen: 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *