De leukste effecten met een filter op je foto

Kerstkaartjes worden des te persoonlijker wanneer je ze voorziet van een leuke foto. Verzamel het hele gezin rond de kerstboom of open haard en maak zoveel mogelijk leuke kiekjes, want daarna wordt het alleen nog maar leuker: de tofste foto uitkiezen én bewerken met een filter. Hoe je dat doet? Met onze online fotobewerker is het klusje zo geklaard! Enkele ideetjes op een rij.

Iedereen fotograaf

Sinds de komst van Instagram wanen we onszelf allemaal fotograaf. In enkele swipes heb je je foto aangepast, scherpgesteld en vooral: gepimpt met een filter. De oranje gloed van de ochtendzon extra in de verf zetten? Een sfeerbeeld van een romantisch etentje voorzien van een ‘candle light dinner’-glans? Voor elke foto heb je zo de juiste filter gevonden. Foto’s bewerken is een werkje van minuten of zelfs seconden geworden. Geen wonder dat we de lat dus ook voor onze fotokaartjes voortaan hoog leggen. Wist je trouwens dat je in onze editor ook een filter op je foto’s kan zetten?

filters foto kerstkaart

Zwart-witfilter op je foto

Ook onze kerstkaarten voorzien we tegenwoordig maar wat graag van een foto, het liefst eentje waar het hele gezin in een leuke pose opstaat. Heb je het geluk gehad dat er al sneeuw lag toen je de gezinsfoto ging maken in de tuin? Zet het contrast dan extra in de verf door je foto met een zwart-witfilter te bewerken, en zo de sneeuw als hoofdrolspeler te laten fungeren. En natuurlijk ook die witte pomponnetjes bovenop jullie kerstmutsen!

foto filter zwart wit kerstkaart

Nostalgisch effect met filter

Het is niet enkel op Instagram populair om je foto’s te laten baden in warme nostalgie. Ook voor kerstkaartjes werkt die sfeer perfect. Hoe je hem oproept? Heel eenvoudig: bewerk je kerstkaartfoto met een sepiafilter, et voilà, instant gezelligheid op je kaartje.

sepia filter kerstkaart

Bron: Harvest Moon Photography

Doe maar gewoon …

Is al die gekkigheid niet nodig voor jou? Dan ben je wellicht een van die puristen die zweren bij het motto ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’. En daar is niks mis mee, integendeel. Misschien kan het geen kwaad om af en toe alle ballast overboord te gooien en te gaan voor ‘the real thing’: puur en onbewerkt. In dat geval zorg je gewoon voor een mooie, goed gemaakte foto waarvan de compositie en de kleuren helemaal goed zitten, en gebruik je deze oorspronkelijke versie voor je kaartjes.

Toch nog een beetje onzeker over je fotografieskills? Volg dan deze richtlijnen en maak je foto’s als een pro!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *