Je eigen kerst aftelkalender maken

Christmas, it’s the most wonderful time of the year! Voor velen van ons zijn de kerstdagen een periode van samen zijn, genieten van lekker eten, gezelligheid en cadeaus. Geen wonder dus dat de aftelkalender zo populair is. Het kerstgevoel kan niet vroeg genoeg beginnen… Dus start vanaf 1 december iedere dag met een kleine surprise of iets lekkers. De kerst aftelkalender is heel leuk voor de kids als DIY project, maar ook voor ‘grote mensen’ die niet kunnen wachten tot kerstavond om kerstcadeautjes uit te pakken. Je kunt rond deze periode al een heleboel leuke aftelkalenders vinden, maar het is nog leuker om deze zelf te knutselen.

kerst aftelkalender zelf maken

Hoe maak je makkelijk een aftelkalender?

Er zijn een heleboel leuke manieren om een leuke aftelkalender te maken. Ga je voor verschillende vrolijke kleuren, mooie naturel tinten of blijf je liever binnen de traditionele kerstkleuren rood en groen? De keuze is aan jou! Er bestaan een heleboel manieren om een aftelkalender te maken.

Gebruik papieren zakjes

De cadeautjes in de aftelkalender zijn vaak kleine hebbedingetjes. Je kunt dan bijvoorbeeld papieren zakjes gebruiken om je adventskalender te maken. Deze zakjes zijn niet duur en je kunt ze samen met de kids opfleuren met washi tape, stickers en stiften. Hang ze daarna aan een touw of plaats ze in een mooi mandje. Welk cadeautje hoop jij te vinden in het eerste zakje?

aftelkalender met zakjes

Bron: Pinterest

Haal de wasknijpers maar boven

Ook wasknijpers zijn een budget manier om een eigen aftelkalender te maken. Fleur eerst je wasknijpers op zodat ze er leuk en vrolijk uitzien. Hiervoor kun je verf of plakband met een patroon gebruiken. Plak ze vervolgens op een bord en hang daar je verrassing aan. Of plak ze op een rond stuk karton voor een ronde aftelkalender. Deze aftelkalenders zijn niet alleen super leuk maar zien er ook heel leuk uit tussen al je kerstdecoratie! Bovendien kun je aan deze adventskalender ook de iets grotere verrassingen ophangen.

kerst aftelkalender wasknijpers

Bron: Pinterest

Zeg het met een briefje

Is een lief briefje meer dan genoeg om jullie in kerstsferen te brengen? Dan bestaan er ook leuke aftelkalenders met enveloppen. Schrijf eerst je briefjes (of laat iemand anders ze schrijven met een lief berichtje) en stop ze allemaal in een papieren geschenkzakje of envelopje. Noteer daarna op elk zakje of envelopje een nummer. Hang ze tenslotte aan een touwtje of stop ze in een glazen bokaal of doos. Sent with love!

adventskalender met enveloppen

Bron: Pinterest

Welke verrassing stop je in je aftelkalender?

Cadeautje voor een zoetekauw

Kerstmis en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is iets zoets de perfecte manier om in kerstsferen te komen. Verras jezelf of iemand anders dan ook elke dag met een lekker snoepje of een stukje chocolade. Met je dikke wintertrui aan zijn deze snoepjes toch nergens meer te bespeuren… Wil je toch niet elke dag snoepen? Berg je lekkernijen dan op in een leuke gepersonaliseerde koekjestrommel. Die kun je altijd weer vullen met de lekkerste koekjes of snoepjes!

snoepjes voor in aftelkalender

Cadeautjes om mee te spelen

Aftelkalender voor de kleintjes? Maak ze blij met kleine knuffeltjes, actiefiguurtjes, mini-puzzels en af en toe iets lekkers. Dat zal zeker in de smaak vallen! Heerlijk toch om die pretoogjes al te zien schitteren bij het openen van de cadeautjes? En dan liggen de kerstcadeaus nog niet onder de kerstboom …

speelgoed voor in kerst aftelkalender

Cadeautjes die voor je zorgen

Cadeautjes voor een jongedame? Dan zijn kleine lipglosjes, een mooie oogschaduw en mascara een leuk idee. Met als laatste cadeautje een toilettasje om alles in te bewaren.

verzorging voor in aftelkalender

Kerstmis, de periode van cadeautjes geven en cadeautjes krijgen begint geweldig met deze adventskalenders. Hoe tel jij af naar de meest gezellige tijd van het jaar?

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *