“Mama, ik verveel me!” Knutselen voor kerst met de kinderen.

Eindelijk kerstvakantie! Je kinderen hebben er ongetwijfeld lang naar uitgekeken. Toch duren die twee weken soms wel wat lang. Vriendjes zijn op reis, altijd dezelfde films op tv, en elke dag een sneeuwman maken gaat na een tijdje ook vervelen. Weten je kinderen niet meer wat te doen? Geen nood, deze leuke knutselideeën zien ze vast wel zitten. Ook op Pinterest zal je ongetwijfeld enkele fijne namiddagen knutselwerk vinden. Knutselen voor kerst was nog nooit zo leuk!

Knutselen voor kerst

Knutselen met kerstballen

Tonen de kerstballen tekenen van veroudering of is die jaren ’90 stijl toch wel eens toe aan een opfrisbeurt? Dan hebben wij de oplossing! Deze kerstballen kan je knutselen voor kerst en daarna gewoon in de kerstboom hangen. Er is altijd nog wel een plaatsje vrij in de kerstboom voor een prachtig stukje zelfgemaakte kerstversiering!

knutselen kerstballen

Wat heb je nodig?

 • kerstballen
 • acrylverf
 • een potje water
 • fijne penselen

Ook voor de allerkleinsten

knutselen kerstballen 2

Zijn je kinderen nog niet zo behendig met verf en penseel? Laat ze dan vingerverven! Of bedek een van hun handjes met witte verf, vouw het zachtjes om een kerstbal… En kijk: er verschijnt een groepje sneeuwmannen! Schilder er zelf nog even de ogen, de wortelneus en de hoed bij, en klaar is jouw creatieve kerstbal.

Rudolf en co.

Heb je nog wat wijnkurken liggen? Met wat ijzerdraad en een rode parel maak je er in een mum van tijd een kudde schattige rendieren van. Pas op! Door de scherpe kantjes van ijzerdraad is deze kerstknutsel meer geschikt voor iets oudere kindjes.

Bron: prettyhandygirl

Wat heb je nodig?

 • wijnkurken (2 per rendier)
 • ijzerdraad
 • meetlat
 • kniptang
 • rode parel of mini pompon
 • lijm (lijmpistool of knutsellijm)

Let’s go

Knip 4 stukken ijzerdraad van 7-8cm voor de pootjes, 1 stuk van ongeveer 5 cm voor de nek en 2 stukken van ongeveer 6 cm voor het gewei. Begin met de pootjes. Prik hiervoor de 4 stukjes draad in een kurk, 2 vooraan en 2 achteraan. Daarna prik je het kortste stukje draad aan de voorkant je van kurk. Aan de andere kant prik je de andere kurk erop. Nu enkel nog het gewei! Plooi de stukjes ijzerdraad in de vorm van een gewei en prik ze op de tweede kurk. Afwerken kan met een rode parel als neus of andere leuke versieringen.

Zo, Rudolf is alvast klaar! Nu kan je hem zoveel rendier vriendjes geven als ze wil.

Niet weggooien dat inpakpapier

Denk je dat je met al dat inpakpapier niets tof kan doen? Niets is minder waar! Maak van het kleurrijke inpakpapier leuke rolletjes, plak ze mooi aan mekaar en knip een sterretje uit papier als afwerking et voilà, een kleurrijke kerstboom die je naast alle leuke kerstkaarten kan zetten! Ook kan je kartonnen rietjes gebruiken in leuke prints.

knutselen voor kerst kerstboom

Bron: craftsbycourtney

Knutselen voor kerst met sneeuw

Wat is kerst zonder een sneeuwbol? Ze zijn een leuke herinnering aan een mooi kerstperiode, maar ze vormen ook het ideale cadeau voor onder de kerstboom. Deze sneeuwbollen zijn perfect om te knutselen voor kerst.  

knutselen voor kerst sneeuwbol

Bron: craftaholicsanonymous

Wat heb je nodig?

 • glozen potje met schroefdop
 • een eetlepel gouden glitter
 • plastic sneeuwboom
 • gedestilleerd water
 • 5 druppels glycerine
 • lijm

We beginnen eraan!

Als eerste kleef je de plastic kerstboom aan de binnenkant van het deksel van de glazen pot, laat dit drogen.  Vul het potje met gedestilleerd water tot aan het randje (laat nog een millimeter ruimte over), en doe er 5 druppels glycerine in. Voeg daarna de glitter toe aan de glazen pot. Wanneer de kerstboom droog is kan je het omgekeerd dichtschroeven. Draai het potje om een schudden maar!

Ina Desplenter
Ina Desplenter

Voor een feestje ben ik altijd te vinden. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje als ik een prachtige uitnodiging uit mijn brievenbus mag vissen. Ik vind het altijd spannend om de omslag open te maken, want het is toch altijd een beetje een verrassing hé? Van wie komt het kaartje? Voor welke gelegenheid?... De kerstperiode vind ik dan ook echt superleuk. Dan kijk ik elke dag in mijn brievenbus in de hoop daar nieuwe kaartjes te vinden.

Artikelen: 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *