Pompons maken als DIY kerstversiering

Is het nu pompom, pompon of pom-pom? Eigenlijk doet het er niet toe. Het enige wat je moet weten is dat deze decoratie er heel leuk uitziet en ook nog eens makkelijk is om zelf te maken. Pompons kun je natuurlijk gewoon kopen in de winkel, maar zelf pompons maken is minstens 10 keer zo leuk. Deze DIY decoratie past perfect bij je feestje!

Hoe papieren pompons maken?

Deze pompons zien er het leukste uit in een grote hoeveelheid en in verschillende kleuren die passen bij je kleuren thema. Maak ze daarom bijvoorbeeld in je luie stoel tijdens een leuke feel-good movie, als de film klaar is heb je leukste zelfgemaakte decoratie om je feestje mee op te fleuren!

Boodschappenlijstje

Pompons maken is helemaal niet moeilijk, je hebt niet veel nodig om mee te doen aan deze decoratie trend. De papieren pompon is een low-budget manier om je feestlocatie te versieren. Een grote kans dat jij dit materiaal dus al gewoon thuis hebt liggen!

  • 10 vellen zijdepapier (40 x 80 cm)
  • een schaar
  • een lintje (60 cm)
  • een ijzerdraadje (3 cm)

 

zelf pompon maken benodigheden

Stappenplan

Je maakt deze leuke versiering in slechts 4 stappen!

1. Vouw het papier

Neem de 10 vellen zijdepapier en leg ze mooi op elkaar. Hoe groter je papier, hoe groter de pompon. Vouw het papier op als een accordeon, dit hoeft niet super netjes te zijn.

 

pompons maken

2. Vastbinden

Het opgevouwen papier moet nu in het midden vastgebonden worden met een ijzerdraadje. Om de papieren pompon later vast te kunnen binden knoop je nu een lintje vast aan de ijzerdraad.

 

pompons maken

 

3. Knippen

Knip de uiteinden van het papier af. Als je een pompon met een zachtere look wil knip je de uiteinden rond, anders kan je ze ook in een puntvorm knippen. Een combinatie van beide vormen ziet er trouwens ook heel leuk uit.

 

pompons maken

 

4. Open vouwen

Zo, je bent bijna klaar! Vouw nu alle blaadjes een voor een open. Voor een vol en gelijk effect vouw je de eerste 5 vellen zijdepapier naar boven en de onderste 5 naar beneden. Doe dit voor beide kanten. Nu alleen nog de pomponnen ophangen en afstemmen op de rest van je kerstversiering!

 

pompons maken diy zelf maken

Eindresultaat van de pompon

En daar is hij dan! Je creatie is in 1-2-3 klaar. Maak deze pompons in enkele verschillende maten en kleuren voor het leukste effect. Door het aanpassen van de kleuren passen ze ook bij het kleurenthema van je feestje.

 

pompons maken

Pomponnen maken tutorial

Wil je stap voor stap zien hoe je een pompon als feestversiering zelf maakt? Dan vind je in dit DIY filmpje de uitleg hoe je een pompon zelf maakt. Je zal meteen zin krijgen om aan de slag te gaan, zo eenvoudig is het!

 

 

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *