Welke kersttrend voor 2018 is jouw favoriet?

Kerstmis bestaat al eeuwen lang, ook de bijbehorende tradities komen jaarlijks weer terug. De kersttrends daarentegen zijn elk jaar net weer anders. En ieder jaar je kerstversiering van zolder halen om je huis helemaal in kerstsfeer onder te dompelen is not done. Je bent hip en trendy dus wil je ervoor zorgen dat je decoratie in en om het huis helemaal voldoet aan de leukste kersttrend van het moment. Daarom zetten we de kersttrends voor 2018 even op een rijtje. Veel plezier met het uitwerken van jouw favoriete kerstthema voor dit jaar!

Kersttrend 1: Kerstkaarten met zwart en goud

Er zijn heel wat meer kleuren hip dan het traditionele rood en groen. Vooral de kleuren zwart en goud zijn dit jaar helemaal in. Met deze kleuren kan je de kerstversiering in je huis mooi en stijlvol houden, zonder over de top te gaan.

 

kersttrends zwart en goud

Zwarte en gouden kerstkaarten

Een kerstkaart afgewerkt met goudfolie is een echte eyecatcher. De gouden bolletjes op deze kerstkaart doen je gelijk denken aan de kerstlichtjes in de kerstboom. Tip: Gebruik een foto met zwart-wit filter voor een mooi effect op je kerstkaart.

Kersttrend 2018: Kerstkaarten met goud en zwart

Kerst ideeën voor in huis

Gebruik deze kleuren ook in je tafeldecoratie voor een stijlvol kerstfeest. Donker tafellinnen met gouden accenten zorgt voor chique decoratie. Ook goudkleurige kaarsen, kerstballen in een vaas of dennenappels met gouden verf zijn de perfecte versiering voor jouw feesttafel. Het plaatje is compleet als je placemats, menukaarten en servetringen ook zwart en goud kleuren.

 

Kersttrend 2: Breng de natuur in huis

Als je een echte kerstboom in huis haalt, breng je gelijk al een stukje natuur in je woonkamer. Trek dit natuurthema door in de rest van je huis. Gebruik een dennentak in je cadeauverpakking en je decoratie, maar ook in je kerstkaarten. Dennenboom groen kun je perfect combineren met lichte kleuren, maar ook met goud en zilver.

 

kersttrend natuur in je huis

Kerstkaarten op kraftpapier

Combineer de natuur met je warmste kerstwensen op een kerstkaart in kraftpapier of met een kraftlook motief. Deze originele kerstkaart met uitgesneden rendier op de voorkant zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan bij vrienden en familie die hem in de bus krijgen!

Kerstkaarten in eco papier en met ecolook

Kersttrend 3: Sterren

Tijdens de kerstperiode zie je van alles fonkelen: de lichtjes in de kerstboom, de ogen van je familie als het tijd is voor het kerstmenu, maar ook de sterretjes in de lucht. Breng deze mooi verlichte sterrenhemel naar binnen. Een ster als piek in je kerstboom plaatsen deed je misschien al, maar je kan ook gewoon sterren in de boom hangen.

 

Ster kersttrends 2018

Kerstkaart met sterallures

Als je een kerstkaart verstuurt wil je natuurlijk minstens een 5 sterren kerstkaart! Gelukkig voor jou hebben deze kerstkaarten er minstens 10! Ga jij voor een kerstkaart met foto, of zet je liever je warmste wensen in de picture?

Kersttrend 4: Vintage forever

Gezelligheid en sfeer staan centraal tijdens de kerstperiode, precies die twee zaken komen mooi naar voren in de vintage kersttrend. Deze kersttrend heeft het allemaal! Er komt natuur in voor, sterren, lichte kleuren en nog veel meer. Hout en natuurlijke materialen zijn belangrijke items in deze stijl, zowel in de decoratie als in de kerstkaarten. Gebruik houten figuurtjes om in de kerstboom te hangen of schilder mooie quotes op hout in witte verf. De vintage trend draait ook om warme kleuren en retro lettertypes.

vintage kersttrend

De ultieme vintage kerstkaart

In deze originele vintage kerstkaart komen veel elementen van de vintage stijl terug. De houten achtergrond, witte letters en een mooie fotostrip. Plaats je drie mooiste herinneringen van het afgelopen jaar op de fotostrip en deel ze met jouw dierbaren. En waarom niet kiezen voor een vintage setting of filter voor je foto’s om het plaatje helemaal te laten kloppen?

Kersttrend 5: Kerstrood en een vleugje roze

Is de betekenis van ‘keep it simple’ helemaal aan jou voorbij gegaan? Goed nieuws, je kunt nog steeds shinen met het klassieke kerstfeest. Want dit is nog helemaal in! En ook hier omvat het kleurenpalet veel meer dan alleen kerstrood en groen. De combinatie van deze traditionele kleuren met moderne accenten zoals lichtroze zien we dit jaar vaak voorbij komen. Waarom geen roze kerstboom en tafeldecoratie met rode en roze bloemen?

 

rode en blush accenten in kerstmis

Een nostalgische kerstkaart

Een kerstkaart zoals veel mensen die kennen, met alle traditionele elementen die een kerstkaart moet hebben. In de kleur rood, mooie kerstfoto’s, kerstbomen en een moderne twist: de lichtroze kleur. Deze kersttrend straalt de gezelligheid van vroeger uit!

 

rode en blush accenten in kerstkaart

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *