De huwelijksnacht.. wat kan je écht verwachten.

 

De laatste gasten zijn vertrokken en jullie zijn eindelijk alleen. De nacht breekt aan en jullie rijden (of worden gebracht) naar de locatie waar jullie dé huwelijksnacht zullen beleven. En dan gaat het gebeuren hoor!!  Tenminste als we iedereen moeten geloven met al hun goede raad, goedbedoelde blikken en optrekkende wenkbrauwen..

 

Maar wat kan je nou echt verwachten tijdens de huwelijksnacht..

 

Natuurlijk, geld tellen en kaartjes lezen.

Jullie kunnen nog zo van te voren afspreken om het niet te doen, maar als jullie alle kaartjes, cadeaus en enveloppen meenemen naar huis.. dan is het toch wel heel verleidelijk om er niet toch snel een paar te bekijken.  Al is het er maar 1.. dat smaakt naar 2 en voor jullie het weten zijn alle enveloppen geteld en cadeautjes uitgepakt. Oeps !

Roddelen over bepaalde gasten.

Ik kan zeggen dat het niet zo is, maar we doen het allemaal. Echt allemaal!  En zeker als jullie thuis (of in de bruidssuite) gekomen zijn en eindelijk helemaal alleen zijn. Dan moet je elkaar toch echt even vertellen over je oom die het verkeerde toilet binnenging, of bijvoorbeeld over de band die hun tekst was vergeten. Gewoon even samen de leukste hoogtepunten bespreken is geweldig. Zulke grappige verhalen kunnen echt niet wachten tot de volgende dag hoor.

 

 

Heel onromantisch; je uit je trouwjurk wurmen.

Daar denken jullie vast niet bij na, maar sommige trouwjurken zijn een ware puzzel. Denk aan ingebouwde corsetten, 40 super kleine knoopjes op je rug of een hele lintenparade die je moet ontknopen. Helaas hebben niet alle trouwjurken een simpele rits die je naar beneden kunt trekken om er zo in 1,2,3 seconden uit te kunnen stappen. Nee hoor. Je moet er een vaste hand voor hebben, ontzettend veel doorzettingsvermogen en zelfs enig technisch inzicht. Dus mannen.. onderschat de bruidsjurk niet!

De 94 schuivertjes uit je haar pulken.

Zijn jullie eindelijk klaar met de enveloppen, cadeaus, sterke verhalen en de jurk…dan ligt er wéér een volgende uitdaging voor jullie klaar. Want we weten allemaal dat jullie er tijdens dé mooiste dag van je leven er piekfijn uit moeten zien. Met een mooi pak, mooie jurk, geweldige waterproof make-up én een spectaculair bruidskapsel. Maar het bruidskapsel is voor jullie bijzondere dag wel wind-proof gemaakt.. zeg maar gerust storm-proof. Dus met lang haar kan dit ook nog wel een dingentje worden hoor. Denk aan alle verstopte schuivertjes die mooi zijn weggewerkt onder verschillende andere lagen en misschien wel een haarstukken om een voller effect te krijgen. De uitdaging is niet alleen om de schuivertjes te vinden (want door de haarlak zit alles zo supersonisch in elkaar gezet dat je nog net geen beitel nodig hebt om hieraan te beginnen) maar ook om de schuivertjes eruit te halen zonder je eigen haar mee te trekken. Uiterste precisie is hier het antwoord.

Jullie zijn helemaal uitgeteld.

Ein-de-lijk.. het is zover… Maar joehoe! Jullie hebben vandaag net wel één van de bijzonderste dagen uit jullie leven achter de rug. Een ontzettend druk programma vol emotionele hoogtepunten, veel lieve vrienden en familie om jullie heen gehad, en fotosessies waar een glamourmodel nog van kan leren! Kortom een mooie maar ontzettend vermoeide dag. Dus komen jullie eindelijk aan in de slaapkamer en zien jullie daar jullie vertrouwde warme bedje staan.. dan is het toch wel heel geweldig, bijzonder, moedig.. als jullie nog tijd en zin hebben voor nog andere “intensieve activiteiten”. Uit onderzoek is gebleken dat maar 25% van pas getrouwde stellen er voor gaat tijdens de huwelijksnacht. Dus horen jullie bij die 25%?

 

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *