Online kerstkaarten maken in enkele stappen

Ho ho ho! De Kerstman is weer op komst, en daar horen natuurlijk kerstkaarten bij. Je staat dit jaar te springen om de mooiste kerstkaarten ooit te versturen aan al jouw dierbaren, maar hoe begin je daar aan? Gelukkig kan je  heel makkelijk zelf online kerstkaarten maken.

Online kerstkaarten maken

Stap 1: Kies je favoriete ontwerp

Om te beginnen kies je jouw favoriete ontwerp uit, een kaart die helemaal bij jou past. Om het perfecte ontwerp te vinden kun je jezelf eerst een paar vragen stellen:

  • Kies je een kerstkaart met een foto of zonder?
  • Moet de kaart een bepaalde stijl of thema hebben?
  • Welke kleur mag de kaart zijn?
  • Welke kaartvorm vind je het mooist?

Met een antwoord op een of meerdere van deze vragen kun je alle kerstkaarten filteren. Dit doe je door aan de linkerkant van de website je antwoorden aan te klikken, zo vind je heel eenvoudig én snel je favoriete Tadaaz ontwerp.

 

kerstkaarten online maken

Stap 2: Selecteer je foto’s

Als je hebt gekozen voor een kerstkaart met foto, dan heb je natuurlijk een mooie kerstfoto nodig. Verzamel je gezin, partner of vriendinnen, trek allemaal jullie mooiste kleren aan en poseren maar. Wil je liever geen foto maken voor je kerstkaart? Gebruik dan heel eenvoudig je beste vakantiekiekje een foto van het laatste familiefeest. Maak je foto’s picture perfect voor de leukste kerstkaarten. Het perfecte kiekje genomen? Dan kan je deze opladen in de editor en in een beeldvlak plaatsen.

Kerstkaarten met je eigen foto zijn heel persoonlijk, maar gelukkig bestaan er een heleboel trucjes om ook kerstkaarten zonder foto helemaal te personaliseren. Bijvoorbeeld een warme kerstwens, een ontwerp dat helemaal bij je past, leuke icoontjes…

 

 

Stap 3: Je warmste kerstwensen op papier

Maak je kaart extra persoonlijk met een mooie kerstwens voor je vrienden en familie. Deze wensen maak je zo leuk en origineel als je zelf wil. We geven alvast wat inspiratie voor jouw kerstwensen. Zijn jullie een vrolijke familie? Ga dan voor een grappige kerstwens. Of heb je een vlotte pen? Schrijf dan zelf je warmste kerstwensen.

Typ je kerstwens in een tekstvakje in de editor. Je kan ook zelf een tekstvak toevoegen aan je zelfgemaakte kerstkaart. In slechts enkele klikken heb je een leuke kerstkaart met je eigen foto en tekst.

 

kerstwensen voor op je kerstkaart

Stap 4: Pas de kerstkaart aan volgens jouw wens

Niet helemaal tevreden over het lettertype, of dat motiefje toch liever in een andere kleur? Dan pas je dat toch gewoon aan! Selecteer de tekst of vorm die je wil aanpassen en verander de kleur, het lettertype, de grootte of uitlijning en maak zo je eigen unieke kerstkaart!

Ook een leuk icoontje kan je nieuwjaarskaart nog extra opfleuren. Geef een extra accent aan de achtergrond of verwerk ze in je foto of tekst als originele twist.

Kerstkaart met foto en quote

 

Stap 5: Bestel je kaart

Online kerstkaarten maken is helemaal niet moeilijk, je kaart is al snel gemaakt. Je kunt vast niet wachten om ze te versturen naar je vrienden en familie en alle positieve reacties te horen. Lees je zelfgemaakte kerstkaart nog een keer goed na en bestel een proefdruk. Zo weet je zeker dat je kerstkaart er helemaal uitziet zoals je wil.

Stap 6: Werk af met een envelop en persoonlijke sluitzegel

Je kerstkaart is perfect, nu nog een leuke verpakking kiezen die je kerstkaart helemaal af maakt. Kies een envelop in een kleur die perfect bij je kaart aansluit. Geef je envelop nog een extra persoonlijke touch door er een sluitzegel aan toe te voegen. En daar is hij dan, jouw persoonlijke kerstkaart!

 

enveloppen en sluitzegels

Deze originele kerstkaarten zijn een blijvende herinnering aan deze oh-zo gezellige kerstperiode. Leuk om te krijgen, maar zeker ook leuk om te versturen! Iedereen kan online kerstkaarten ontwerpen die perfect bij de eigen stijl en wensen aansluiten.

 

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *