5 leuke tips voor de tafelschikking op je huwelijk

 

Een huwelijksfeest is een van dé mijlpalen in je leven. Niet alleen voor jou en je partner wordt het een memorabele gebeurtenis, ook voor je gasten. De tafelschikking is daarbij van cruciaal belang. Wie zet je bij elkaar? En hoe maak je de tafelschikking op een originele manier bekend aan je gasten? Met volgende vijf tips kan je bruiloft niet meer stuk! 

 1. Kies voor een thema

Een huwelijksfeest is geen zakendiner. Alles mag er los, origineel en grappig aan toe gaan, óók de tafelschikking. Een absolute aanrader is de thematische aanpak. Hier alvast enkele suggesties. 

  • Zijn je vrienden grote muziekfanaten? Verdeel de tafels dan volgens muziekgroepen. Wanneer ‘Billie Jean’ door de boksen knalt, mogen alle gasten met een Michael Jackson-kaartje plaatsnemen. Bij ‘Let it be’ is het de beurt aan de Beatles-tafel …
  • Of wat dacht je van het reisthema? Bezorg je gasten bij hun aankomst een exotisch reiskaartje, en laat hen vervolgens plaatsnemen aan de tafel met het juiste land.
  • Een trouwfeest met een filmthema is ook altijd een groot succes. Filmtickets als uitnodiging en bijpassende menukaarten zullen je zeker een Oscar bezorgen!
  • Elk thema kan. Het is jullie avond! 

2. Naamkaartjes: de afwerking maakt het verschil

Welk thema je ook kiest, de aankondiging van de tafelschikking moet verzorgd en afgewerkt zijn. Daarvoor zijn er tal van opties, van klassiek tot retro en hypermodern. Probeer wel sowieso de look-and-feel door te trekken. Geef je je gasten bij aankomst een retrokaartje met de tafelnaam? Zorg dan dat ook de kaartjes op tafel de retrostijl ademen. Zo geef je je huwelijksfeest extra cachet.

3. Tafelschikking op je huwelijk: laat het puzzelwerk beginnen

Vóór je je tafelschikking bekendmaakt, moet je ze natuurlijk eerst opstellen. En dat is een ander paar mouwen. Gelukkig hoef je niet te wanhopen, er bestaan heel wat hulpmiddelen. Zo kun je de tafelschikking uitdokteren met eenvoudig post-its, en er bestaan zelfs speciale apps en software waarmee je je gasten van tafel naar tafel kunt ‘slepen’.

4. Menukaarten: trek de lijn door

Uniformiteit is alles. Zijn reisbestemmingen hét centrale thema van je tafelschikking. Dan kun je dit perfect doortrekken naar de menukaarten en het andere drukwerk. Op die manier houden de gasten er meteen een leuk souvenir aan over!

tafelschikking huwelijk menu stijl uitnodigingen

5. De juiste papierkeuze

 

Niet alleen de vorm, de kleur en de afbeelding van je kaartjes zijn van belang, ook de papierstructuur is van tel. Denk daarom goed na over je papierkeuze, en kies voor elegantie en stijl. Op zoek naar inspiratie? Ontdek onze verschillende tafelkaartjes

You might also like

Geef hier jouw mening