Verjaardagsfeestje organiseren? Ontdek onze tips!

Met een verjaardagsfeest kun je alle kanten uit. Van een spetterend kinderfeest met springkasteel of goochelaar erbij, over een ‘sweet sixteen’-party voor je zestienjarige, tot een fuif met deejay voor degene die eenentwintig of dertig wordt. Alles hangt af van de jarige, de genodigden en de locatie. Een vlekkeloos verjaardagsfeestje organiseren? Met deze praktische tips maak je het jezelf alvast wat makkelijker.

 

verjaardagsfeestje organiseren tips

Kinderverjaardagsfeest met animatie

Bij een verjaardagsfeest voor kinderen hou je maar beter deze gouden regel in het achterhoofd: animatie voorzien is een absolute must. Zorg voor verstrooiing, zodat de kleine feestvierders zich geen seconde vervelen. Enkele animatietips:

  • Voorzie een springkasteel (als daar plaats voor is).
  • Huur een goochelaar, clown of poppenkastspeler in.
  • Leg allerlei gezelschapsspelletjes klaar (ideaal bij slecht weer).
  • Bedenk zelf een hindernissenparcours of een schattenjacht (ideaal bij mooi weer).

Ook een activiteit ondernemen is altijd leuk. Breng een bezoekje aan de kinderboerderij, laat de kinderen zich uitleven in de speeltuin, of neem ze mee naar een theater- of filmvoorstelling.

Sweet Sixteen-party

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar duidelijk bezig aan een opmars in onze contreien: de ‘Sweet Sixteen’-party. Zestien jaar worden, dat vraagt om een fijn feestje met vrienden en vriendinnen. Een ‘sleep over’ met een romantische film en make-upsessies voor de meiden, of een sportieve middag op de kartingracebaan voor de jongens: ook dát is feest!

Verjaardagsfeestje organiseren als verrassing?

Een verrassingsfeestje: niet iedereen houdt ervan. Maar als het feestbeest in kwestie wel te vinden is voor een onverwacht avontuur, doe je meestal niets mis wanneer je voor hem of haar een grote ‘surprise party’ organiseert. Zeker bij twintigers of dertigers valt deze aanpak in de smaak.

 

Veel heb je niet nodig om een succesvol verrassingsfeest te organiseren. Een grote groep vrienden en familie, een gezellig zaaltje en een ervaren deejay zijn vaak al voldoende ingrediënten om er een onvergetelijke avond van te maken.

 

Tip: Stuur op tijd de uitnodiging voor het verrassingsfeestje, zodat de genodigden de datum ruim op voorhand in hun agenda kunnen blokkeren. De verrassing is dubbel zo groot, wanneer er meer gasten aanwezig zijn dan het feestbeest ooit had durven denken!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

5 reacties

  1. Om even te reageren op Liza; het valt mij op dat de vrouwen altijd meer zin hebben in een verkleedfeest dan de mannen. Mannen hebben vaker minder zin om moeite te doen voor een themafeest outfit. Dat valt mij in ieder geval op.

  2. Voor mijn jongste dochter heb ik dit jaar een fantastisch feest georganiseerd. Ze vond het geweldig, een echte sweet sixteen om nooit te vergeten. Ze wist van niks en daarom extra leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *