Verjaardagsfeestje organiseren? Ontdek onze tips!

Met een verjaardagsfeest kun je alle kanten uit. Van een spetterend kinderfeest met springkasteel of goochelaar erbij, over een ‘sweet sixteen’-party voor je zestienjarige, tot een fuif met deejay voor degene die eenentwintig of dertig wordt. Alles hangt af van de jarige, de genodigden en de locatie. Een vlekkeloos verjaardagsfeestje organiseren? Met deze praktische tips maak je het jezelf alvast wat makkelijker.

 

verjaardagsfeestje organiseren tips

Kinderverjaardagsfeest met animatie

Bij een verjaardagsfeest voor kinderen hou je maar beter deze gouden regel in het achterhoofd: animatie voorzien is een absolute must. Zorg voor verstrooiing, zodat de kleine feestvierders zich geen seconde vervelen. Enkele animatietips:

 • Voorzie een springkasteel (als daar plaats voor is).
 • Huur een goochelaar, clown of poppenkastspeler in.
 • Leg allerlei gezelschapsspelletjes klaar (ideaal bij slecht weer).
 • Bedenk zelf een hindernissenparcours of een schattenjacht (ideaal bij mooi weer).

Ook een activiteit ondernemen is altijd leuk. Breng een bezoekje aan de kinderboerderij, laat de kinderen zich uitleven in de speeltuin, of neem ze mee naar een theater- of filmvoorstelling.

Sweet Sixteen-party

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar duidelijk bezig aan een opmars in onze contreien: de ‘Sweet Sixteen’-party. Zestien jaar worden, dat vraagt om een fijn feestje met vrienden en vriendinnen. Een ‘sleep over’ met een romantische film en make-upsessies voor de meiden, of een sportieve middag op de kartingracebaan voor de jongens: ook dát is feest!

Verjaardagsfeestje organiseren als verrassing?

Een verrassingsfeestje: niet iedereen houdt ervan. Maar als het feestbeest in kwestie wel te vinden is voor een onverwacht avontuur, doe je meestal niets mis wanneer je voor hem of haar een grote ‘surprise party’ organiseert. Zeker bij twintigers of dertigers valt deze aanpak in de smaak.

 

Veel heb je niet nodig om een succesvol verrassingsfeest te organiseren. Een grote groep vrienden en familie, een gezellig zaaltje en een ervaren deejay zijn vaak al voldoende ingrediënten om er een onvergetelijke avond van te maken.

 

Tip: Stuur op tijd de uitnodiging voor het verrassingsfeestje, zodat de genodigden de datum ruim op voorhand in hun agenda kunnen blokkeren. De verrassing is dubbel zo groot, wanneer er meer gasten aanwezig zijn dan het feestbeest ooit had durven denken!

5 reacties op Verjaardagsfeestje organiseren? Ontdek onze tips!

 1. Liza
  22 december 2016 at 10:36 am (4 jaar ago)

  Een thema feest kan ook extra sfeer brengen! En iedereen vindt verkleden wel leuk eigenlijk 🙂

  Beantwoorden
 2. Bart
  29 december 2016 at 4:03 pm (4 jaar ago)

  Om even te reageren op Liza; het valt mij op dat de vrouwen altijd meer zin hebben in een verkleedfeest dan de mannen. Mannen hebben vaker minder zin om moeite te doen voor een themafeest outfit. Dat valt mij in ieder geval op.

  Beantwoorden
 3. Margreet
  4 januari 2017 at 3:39 pm (4 jaar ago)

  Ben het niet met Bart eens, dat verschilt heel erg per thema van het feest.

  Beantwoorden
 4. Joris de Witten
  7 september 2017 at 4:25 pm (3 jaar ago)

  Voor mijn jongste dochter heb ik dit jaar een fantastisch feest georganiseerd. Ze vond het geweldig, een echte sweet sixteen om nooit te vergeten. Ze wist van niks en daarom extra leuk!

  Beantwoorden
  • Els Vanhooren
   Els Vanhooren
   13 september 2017 at 4:26 pm (3 jaar ago)

   Waaw! Jouw dochter zal wel in de wolken geweest zijn met zo’n verrassing!

   Beantwoorden

Geef hier jouw mening