De huwelijksreis: 10 do’s and don’ts

De huwelijksreis zou de kers op jullie bruidstaart moeten zijn, maar er zijn heel wat valkuilen. Via deze 10 do’s en don’ts helpen we jullie er een onvergetelijke reis van te maken.

Do: cadeautip ten gunste van jullie huwelijksreis

Een bruiloft kan heel duur zijn. Veel koppels vragen dan ook een geldbedrag als cadeau. Je kunt natuurlijk een envelopje in je kaart zetten. Maar een leuk gedicht met een knipoog naar jullie honeymoon is ook erg leuk. Een voorbeeldje:

Bloem of plant is een leuk idee, maar op onze huwelijksreis gaat alleen het bruidsboeket mee.

Wat leuk voor jullie gasten om te weten dat ze bijdragen aan jullie meest romantische uitstap ooit! En jullie hoeven geen low budget reis te plannen of de reis uit te stellen tot er wat meer budget is. 

Tip: Lees echt alles over originele cadeautips op je uitnodiging!

Don’t: laat je niet misleiden door foto’s

Vraag professionele hulp bij het plannen van je huwelijksreis. Ga naar een reisbureau, zoek reviews op, praat met mensen die al op die bestemming geweest zijn, praat met iemand die gespecialiseerd is in de regio waar je naartoe wil gaan… Op die manier ben je niet teleurgesteld achteraf en kun je optimaal genieten van jullie huwelijksreis.

 

De Malediven – Bron: newsaholic.com

Do: boek speciale activiteiten van tevoren

Heb je je zinnen gezet op een luchtballonvaart over de woestijn? Of wil je een dagje doorbrengen in een exclusieve spa? Boek deze activiteiten dan al voor je op je bestemming bent. Zo weet je zeker dat je ze zal kunnen doen.

Don’t: vertrek niet te snel na de bruiloft

Volgens de traditie start de huwelijksreis vanaf het moment dat de laatste gasten het feest verlaten. Dit kan echter heel stressvol zijn. Wacht 24 – 48 uur, dan heb je tijd om te ontstressen, je hoeft je geen zorgen te maken over het  halen van je vlucht…

Do: vraag om huwelijksreis specials

Vaak bieden hotels gratis upgrades, freebies… aan voor koppels die op huwelijksreis gaan. Wees niet bang om hiernaar te vragen als je de reis boekt. Wie weet verblijven jullie wel in de super deluxe honeymoon suite of mogen jullie chique gaan dineren in het restaurant van het hotel.

 

Honeymoon suite – Bron: Vogue.nl

Don’t: plan niet elke minuut van je reis vol

Plan niet elk klein detail van je huwelijksreis. Laat wat ruimte voor spontane uitstapjes of een rustig middagje aan het zwembad. Naast de locatie moeten jullie vooral genieten van elkaar.

Do: check het weer

Check een paar dagen voor jullie vertrek het weer van de bestemming. Je wil niet aankomen met zomerjurkjes en shorts als het gaat regenen en waaien. Situaties als deze zijn een echte domper.

Don’t: plan je reis niet in je eentje

Bespreek eerst met je partner wat jullie verwachten van de reis voordat je begint te plannen. Zo wordt het een reis om nooit te vergeten voor jullie allebei. Raken jullie het maar niet eens over bepaalde activiteiten?  Zorg dan voor wat afwisseling en plan zowel dingen die jij leuk vindt als dingen die je partner leuk vindt.

 

Do: bepaal eerst je budget, begin dan met plannen

Om geen al te grote teleurstellingen te ervaren tijdens het plannen bepaal je best eerst je budget. Anders word je misschien te enthousiast over bepaalde activiteiten of een super mooi luxe hotel om dan later te beseffen dat het eigenlijk niet in je budget past. Bepaal dus eerst je budget voor hotel, uitstapjes, vervoer… en zoek dan iets wat er binnen past.

Don’t: laat je reis niet bepalen door je familie of vrienden

Je beste vriendin heeft misschien wel super genoten van haar huwelijksreis naar Aruba en je ouders vonden hun huwelijksreis naar Firenze ook heel geslaagd, maar dat wil niet automatisch zeggen dat jij en je partner dat ook zullen vinden. Jullie vinden vast andere dingen leuk dan wat je ouders leuk vinden. Laat je reis dus niet bepalen door anderen.

 

Standaard afbeelding
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 162

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.