Leuke tips voor de papa-to-be

Je wordt binnenkort voor de eerste keer papa! Dat is wel een felicitatie waard. Maak je klaar voor het meest spannende avontuur van je leven, en vergeet vooral niet om er elke seconde van te genieten. De tijd gaat nu eenmaal snel en voor je het weet is je zoon of dochter geen baby meer.

Wat kun je allemaal verwachten als papa? En vooral waarmee moet je rekening houden en welke voorbereidingen moeten getroffen worden? Je ontdekt hier alle tips voor de papa-to-be!

 

Het papa-to-be feeling

Papa worden kan je niet ‘oefenen’. Je zal het misschien al eerder gehoord hebben… Baby’s veranderen je leven. Elke keer als je het kleintje van vrienden of familie ziet, krijg je misschien een bepaalde spanning of stress over je heen. Maar geen zorgen, zodra jouw eigen baby geboren is wordt ook het papa feeling geboren.

Papa’s beseffen gelijk na de bevalling dat ze hun eigen baby in hun armen hebben. Het is echt een instinct waar iedereen op dat moment klaar voor is. Maak je hier dus absoluut niet druk over. Je zal het ongetwijfeld fantastisch doen!

Wees een betrokken papa-to-be

Wat je allemaal over de zwangerschap moet weten kan je hier lezen. Daarnaast is het voor de mama-to-be vooral belangrijk dat je betrokken bent… Ga mee op naar de verloskundige, toon je geïnteresseerd, stel vragen aan vrienden die al papa geworden zijn.

 

Ga mee inkopen doen voor babyspullen. Zorg vooral dat je veel praat met je partner zodat je voortdurend weet hoe ze zich voelt tijdens de zwangerschap.  Wat er gaande is in haar lichaam, zodat ook zij voelt dat je betrokken bent. O ja…. de belangrijkste tip hierbij: maak geen opmerkingen over de buik, haar eetbuien en dat soort dingen. Anders maak je pas echt kennis met haar hormonen 😃

Tijdens de bevalling maar vooral ook na de bevalling zal je vrouw je steun zeker ook kunnen gebruiken. Regel tijdig je vaderschapsverlof en eventueel extra verlof indien mogelijk. Als aanstaande papa zal je ook moeten wennen aan de nieuwe situatie en dan is wat extra tijd thuis zeker welkom.

 


De naam voortzetten

Wat een papa-to-be vaak heel leuk vindt, is dat de familienaam van vader op zoon over gaat. De nieuwe baby zet de naam verder voort en veel papa’s hechten hier veel belang aan. Maar, vergis je niet! Een dochter is heel bijzonder. De band tussen vader en dochter is vaak onafscheidelijk…

Aan alle aanstaande vaders, veel succes met de taak van jullie leven! Geniet ervan!

 

Standaard afbeelding
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.