Goedkoop trouwen – 5 tips voor een lowbudgetbruiloft

Droom je al je leven lang van een trouwfeest met alles erop en eraan, maar laat je budget je in de steek? Geen nood, want een fantastisch huwelijksfeest hoeft helemaal niet duur te zijn! Ook met een beperkt budget kun je een romantisch trouwfeest organiseren waar je familie, vrienden – en natuurlijk je aanstaande en jijzelf – nog lang van zullen nagenieten.

 

goedkoop trouwen bruidsboeket taart

Bron: Evelyn Clark Weddings

1.      Goedkoop trouwen in intieme kring

‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd,’ hoor je wel eens zeggen, maar bij een trouwfeest denk je er toch maar beter wat langer over na. Want waarom zou je honderden mensen uitnodigen, als je ze toch allemaal slechts enkele seconden aandacht kunt geven? Toegegeven, het valt niet mee om in de gastenlijst te schrappen. Maar het besef dat elke gast je algauw 50 tot 100 euro kost, maakt het knopen doorhakken vast wel wat makkelijker.

2.      Maak je eigen bruidsboeket

Bruidsboeketten zijn vaak prijzige kunstwerkjes. Voor een eenvoudig bruidsboeket betaal je al snel 75 euro tot 100 euro. Waarom zou je je boeketje niet gewoon zelf maken? Vraag aan de bloemist welke bloemen op je trouwdag in het seizoen zijn en hoeveel bloemen nodig zijn voor het bruidsboeket dat je in gedachten hebt. Bestel de snijbloemen die je nodig hebt. Op de dag zelf bind je alles samen met ijzerdraad en knip je de stengels netjes gelijk af. Nog een mooi lint er omheen, vastpinnen en je bruidsboeket is klaar!

 

Heb je geen inspiratie? Dan vind je ongetwijfeld voldoende ideeën op Pinterest om een bruidsboeket te maken dat niemand ooit zal vergeten. Waarschijnlijk zal je zo bevlogen zijn dat je meteen een prachtige tafeldecoratie maakt!

 

Follow wedding chicks’s board Wedding Bouquets on Pinterest.

3.      Je bruidstaart zelf maken

De bruidstaart aansnijden is een onvergetelijk moment, maar doorgaans kost zo’n taart een aardige duit. Tenminste, als je voor een klassieke bruidstaart van de bakker kiest. Ook hierin kiezen heel wat bruidjes tegenwoordig voor de DIY-aanpak. Ga jij straks ook een poging wagen? Vergeet dan niet om de verschillende lagen goed te ondersteunen, zodat de taart niet in elkaar zakt.

 

Ben je toch niet zo’n keukenprins(es)? Vraag aan je gasten om zelf een taart mee te brengen en maak er gewoon een origineel en gezellig dessertbuffet van!

 

Follow Martha Stewart Weddings’s board Wedding Desserts on Pinterest.

4.      Dure locatie?

Trouwzalen kunnen enorm duur zijn, bovendien ben je dan vaak meteen gebonden aan de traiteur des huizes. Drankjes, dj en ceremoniemeester zijn ook vaak gelinkt aan de locatie en hier hangt dan ook een serieus prijskaartje aan.

 

Wat dacht je van een tuinfeest in plaats van een avondfeest met alles erop en eraan? Of waarom niet een heerlijke picknick in het stadspark, op een boerderij in de buurt of bij de surfclub op het strand? Een bijzondere locatie zal je genodigden ongetwijfeld charmeren!

 

 

5.      Trouwvervoer? Openbaar vervoer!

En wat dacht je van met z’n allen op de tram of de fiets naar het stadhuis? Leuke alternatieven voor de oudere genodigden zijn bijvoorbeeld gocarts… Dikke pret gegarandeerd en het levert je unieke trouwfoto’s op!

 

Bekijk zeker ook onze tips voor origineel trouwvervoer eens!

 

low budget trouwvervoer fietsen

Bron: Stlye me Pretty

goedkoop trouwen trouwfoto openbaar vervoer

Bron: Etsy Blog

Standaard afbeelding
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 109

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.